Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Hudba k seriálu byla nahrána Pražským Filharmonickým Orchestrem. (Zdroj: Prehistoric Park: Making the Impossible) (Pod)
  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)

Reklama

Reklama