Reklama

Reklama

The Miller and the Sweep

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Tento půlminutový snímek z konce 19. století zachycuje rvačku mlynáře a kominíka. V pozadí je vidět otáčející se mlýn. Samotná rvačka mlynáře a kominíka je brána jako kontrast bílé a černé barvy. (zdeny99)

Recenze (8)

dwi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála raných Smithových filmů, které se nám dochovaly, je postaven na jednoduché konfrontaci mezi mlynářem a kominíkem. Smith si byl vědom, že kvalita černobílého materiálu tehdy nebyla dvakrát oslnivá,a proto mlynáře oděl do bílých a kominíka naopak do černých šatů. Vzájemné šarvátce dodává na dynamice otáčející se mlýn v pozadí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dobrý kontrastný nápad, bitka kominára a mlynára, biely proti čiernemu. Mám dojem, že čierny lepšie triafal, v predposlednom údere, to biely vyrovnal a nakoniec mám dojem, že čierny vyhral. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvěle vymyšleno. 34 vteřinový záběr na šarvátku mezi kominíkem a mlynářem s pěkným kontrastem "bílé a černé" barvy. Kominík mlátí mlynáře pytlem černých sazí a mlynář zase kominíka pytlem bílé mouky...... :-) ()

Zajímavosti (1)

  • Smith umístil děj před mlýn záměrně, chtěl díky jeho neustálému pohybu zdůraznit, že natáčení neprobíhalo v ateliéru. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama