Reklama

Reklama

Laa-thaa-phii

  • Velká Británie Ghost Game
všechny plakáty
Thajsko, 2006, 100 min

Obsahy(1)

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov, aby v televíznej show Ghost Game súperili o päť miliónov bahtov. Samotná hra sa odohráva v starej opustenej väznici, kde v časoch vojny týrali, mučili a hrôzostrašným spôsobom popravovali väzňov. Pred spustením hier sú všetci informovaní o tom, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke spočiatku nevenuje dostatočnú pozornosť. Veľmi rýchlo sa to však zmení... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (22)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thajský horor. Má vydarený príbeh o skupinke súťažiacich, ktorí sa zapoja do reality show, ktorej cieľom je súťažiť na odľahlom mieste v Kambodži, kde sa odohrala genocída a bolo povraždených množstvo ľudí, ale časom zisťujú, že tam skutočne nie sú sami. Spracovanie je celkom slušné, film sa s ničím nezdržuje a tak už po desiatich minútach sú všetky dôležité postavy na danom mieste, čo poteší a je sa prakticky stále na čo pozerať, ale sklame, že objavenie sa prvého ducha príde až príliš skoro, čo mierne naruší atmosféru filmu a tak prvá polhodina filmu na mňa až tak dobrý dojem neurobila. Ale potom sa to už začne vylepšovať a stupňovať nepríjemná atmosféra filmu, až sa postavy dozvedia niečo dôležité o čase, kedy sa tam nachádzajú a začne sa veľmi dobré dlhé hororové finále, ktoré má výbornú dynamiku a pôsobí veľmi dobrým dojmom. Čo sa týka samotných hororových scén, tak som spokojný. Oceňujem ich stúpajúcu kvalitu, tie prvé nie sú až tak dobré a radšej by som bol, keby tu ani neboli, ale časom sú čím ďalej pôsobivejšie, niektoré scény pôsobia aj pomerne nepríjemne a tie v záverečnej fázi majú ten správny náboj, keďže už ide skutočne o život. Síce vzhľad duchov mohol byť aj lepší, ale pre potreby filmu stačia. A veľkým kladom je aj dobre zvolené prostredie, je nepríjemné a spolu s takmer neustálou tmou, keďže väčšina filmu sa odohráva v noci je ideálnou kombináciou. Herecké obsadenie je bez problémov, nesklamú ženské a ani mužské postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu nemám problém. Ghost game je nakoniec o dosť lepší horor, ako spočiatku vyzerá, vydarená ducharina s pôsobivým finále. 76% ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní atmosférická podívaná thajské výroby. Pro asijský horory mám vcelku slabost a tohle rozhodně nepatří k tomu nejhoršímu. Bylo tam několik velice pěknejch lekaček, prostředí masakru a válečnýho "muzea" je skvěle propracovaný a při prozkoumávání prostor účastníky soutěže jsem měl ten správně ztísněnej pocit. Jednotlivé fáze soutěže také patřily k tomu lepšímu. Na druhou stranu, film přišel poměrně zbytečně roztáhlý a tak dle mého názoru trochu ztrácel na spádu a dynamice. Občas zaškobrtly i herecký výkony a duchové mohli bejt trochu děsivější. Jinak se jedná o poctivej, typicky asijskej horor. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov súperiť v TV show "GHOST GAME" o 5 miliónov bahtov. Samotné hry sa budú odohrávať v starej, opustenej väznici, kde v minulosti dochádzalo k mučeniu, týraniu a popravovaniu väzňov. Pred spustením hier sú všetci oboznámený, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke nevenuje dostatočnú pozornosť, nakoľko ju všetci považujú za scénar režiséra. Skutočnosť je však úplne iná a keď hru opustí prvá súťažiaca, okolnosti naberajú rýchly spád. Vďaka originálnemu príbehu, výberu prostredia, solídny duchársky príbeh z Thajskej produkcie. Pár lakačiek režisérovi naozaj vyšlo - 65%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Duchařské horrory" jsou sice mým nejméně oblíbeným horrorovým subžánrem, duchů se nebojím a lekačky na mě nepůsobí. Myslím, že není nic, co by mohlo v nějakém duchařském filmu být, abych se u toho nějak bál nebo tak nějak. Prostě jsou to pohádky, ale občas se nějaká opravdu vydaří a to je zrovna toto. Film drží diváka v napětí od začátku do konce. Vystupuje v něm sice hodně postav, ale člověk si je, přesto, že jsou to Thajci, dobře zapamatuje, jsou to opravdu dobře vypadající mladí lidé. První část filmu je velmi dlouhá a nechává diváka nonstop v napětí a v lekačkách, o šílené výjevy není nouze, tak jak Hongkong své CAT III zabarvuje do modra a ruda, zde je všechno do zelena, výtvarná stránka perfektní, kamera výborná, výkony herců špičkové (ono zahrát takový strach a děs není zrovna snadné ...). Pak se film přehoupne a začne gradovat v ještě větších obrátkách. Nestaví na gore a vraždách, ale úmrtí je zde přehršel ... Osobně na každou "duchařinu" po týdnu zapomenu a nevím o čem byla a co se v ní dělo, ale tohle si rozhodně zapamatuju. Thajci prostě poslední roky ve filmu "jedou", opravdová paráda ... Pro milovníky tohoto druhu horrorů možná i ta poslední hvězdička navíc, osobně jsem lepší "duchařinu" fakt neviděl, ani žádnou, která by se jí mohla jen přiblížit ... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to klišé, ale ázijské. Alebo možno aj euroázijské. Alebo Severoamericko ázijské?. Mal som veľké očakávania. Možno preto som taký drzý a dávam podpriemerné hodnotenie. No rozhodne to nieje tým, ako som sa vyspal. Nemám kruhy pod očami a nie som unavený. Ani z tohoto ducharského žánru. Proste ak vám niekde niečo chýba...a myslím, že ak by som si tento snímok zkukol po druhýkrát, asi by som názor a hodnotenie nezmenil. ()

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci filmu chtěli původně natáčet v muzeu kambodžské genocidy Tuol Sieng v Phnom Penhu, to jim však kambodžská vláda zakázala. Film byl proto nakonec natočen v jednom thajském vězení. (Raztubyl)
  • Využití genocidy spáchané rudými khméry ke komerčním účelům vyvolalo v Kambodži vlnu protestů, při němž mnozí požadovali zákaz dovozu jakýchkoliv thajských výrobků do země. Aby zamezili dalšímu zhoršování již tak špatných vztahů obou zemí, vystříhali tvůrci z filmu všechny narážky na skutečnou genocidu a omluvili se. I tak byl ale film v Kambodži zakázán. (Raztubyl)

Reklama

Reklama