Reklama

Reklama

Muž, jaký má být - a žena, která k němu patří... Přijďte se podívat na CLARK GABLE a rudovlasou Venuši - JENA HARLOW! (oficiální text distributora)

Zajímavosti (4)

  • V Anglii byl vydán naprostý zákaz uvádění filmu. (Zetwenka)
  • Státní cenzoři na film pohlíželi jinak. Bez velkého rozruchu cenzurní úřady v Massachusetts a Pensylvánii odstranily scény románku mezi Lili (Jean Harlow) a jejím milencem řidičem Albertem (Charles Boyer). Stát Ohio zase vystřihl závěr, v němž má Lili další poměr s bohatým starcem a bývalý milenec Albert řídí jejich auto a tomu všemu přihlíží Lilin bývalý manžel Bill (Chester Morris). (Zetwenka)
  • Film pokoušel hranice a tolerance cenzorů. Další studia se podivovala nad tím, jak mohlo Sdružení amerických filmových producentů a distributorů dát MGM volnost a vedoucí výboru pro záležitosti filmových studii Jason Joy byl nařčen, když film povolil, že nadržuje MGM. Této „laxnosti cenzorů“ se rozhodla využít další studia a začaly tak natáčet odvážnější snímky. (Zetwenka)
  • Film se těšil značné oblibě a návštěvnosti až do roku 1934. Filmoví historici řadí film mezi deset filmů, které zapříčinily zformulování Produkčního kodexu. V roce 1934 se začaly podle něho přehodnocovat filmy v distribuci a posuzovat ty snímky, které ještě uvedeny nebyly a tento film byl jedením z prvních, na který se dostalo. Film byl stažen z oběhu a navždy zakázány jeho projekce. Film se tak do kin už nikdy nedostal a až v roce 1988 byl uveden na videokazetách. (Zetwenka)

Reklama

Reklama