Reklama

Reklama

Chemie v kuchyni

Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1956, 15 min

Režie:

Jan Calábek

Scénář:

Jan Calábek

Hrají:

Antonín Zíb (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník.
Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (5)

ripo

všechny recenze uživatele

Film bude zajímat jistě zvláště všechny ženy, protože jim populární formou vysvětlí podstatu a působení kuchařských úkonů. Filmový přehled 28/1957 ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Populárně-vědecký film názorně demonstruje, k jakým chemickým procesům dochází při kuchyňských úpravách potravin. Snímek natočený ve spolupráci s Československou akademií věd dokládá svá tvrzení laboratorními a mikroskopickými záběry, navíc neopomíjí humor ani decentní stravovací osvětu. Komentář namluvil Jiří Šrámek. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Keby to bola nejaká romantická dráma s nádychom erotiky, určite by výsledok dopadol lepšie. Ostalo to len pri suchom komentovaní chemických rekcií pri varení, so slabými pokusmi o humor. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý a názorný dokumentárně naučný film, který na svou dobu je opravdu zdařilý. Možná se dá říci, že v této době vznikaly mnohem názornější filmy než dnes. Hodnocení: 70 % ()

Reklama

Reklama