Reklama

Reklama

Někdo tam dole mě má rád

  • USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

...film odhaľuje čo všetko je človek schopný urobiť.....na akých zverstvách sa dokáže poddielať......inak : myšilienka a pointa filmu -velice zaujímavá a doteraz málo videná...(najmä v takejto podobe). Dejová línia ma však nezaujala nijak zvlášť.....ale to nebolo ani zmyslom tohoto snímku....jeho hlavná línia je ukázať temné stránky našich duší.......čo je vyjadrené neobyčajne veľkou brutalitou a až nechutnými (zverskými) scénami....aj v dobrom človeku sa može skrývať satan.....ktorý čaká na svoju chvíľku........Oto je tým najlepším príkladom.....***/****.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že se dočkám českýho exploitation hororu, kterej bude mít koule i při gore scénách, nicméně bych to až zas tak neoslavoval, první hodina se pohybuje spíš na takový sociální hraně a občas to zapůsobí jako psychologickej teror, pak se film přehoupne do opravdu drsnýho exploitationu, kterej u nás asi nemá obdoby, načeš se ale vše zase pěkně přibrzdí v rozletu neustálým srovnáváním bůh x ďábel, podle mě se tu až přespříliš filosofuje na úkor hororu. Taky teda nesdílím Obitovo nadšení nad herci, oni nejenže jsou celkem prkenný a amatérský, ale ještě ze sebe ty dialogy soukaj z dost velkýma obtížema a hlavně mluví nesmyslně spisovně, jak kdyby to četli přímo ze scénáře a dostat ze sebe ty vulgarismy, co tu jsou, jim taky moc nejde, až teda na ďábelskýho Michala Sopucha, kterej to ze sebe sype celkem zdatně a přesvědčivě, nicméně pokud Oto dostane do ruky vidle nebo lopatu, tak člověk rychle zapomene, že mu ty dialogy od ruky moc nejdou ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsou Češi v tomhle žánru totální nuly, musím poděkovat Romanu Vojkůvkovi za dobrou práci. První půlhodina je taková ospalá, ale pak se to jen hemží brutálními scénami. Myslím slova i činy. Občas se člověk i zasměje, především Max má vtipný hlody. Film se pokouší o poselství, ale chvílema mě z toho srážení Boha bylo celkem blbě. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle pro mne bylo neuvěřitelné překvapení!! Osobně jsem jaksi asi "zaspal" a vůbec nic o filmu nevěděl a pořídil si ho naslepo v trafice. Český exploitation? Říkal jsem si ... "no to se podívejme" ... A podíval jsem se. Neuvěřitelné!! Česká republika se může poprvé chlubit čistým ryzým horrorovým subžánrem, dříve tolik nenáviděným a cenzorovaným, dnes tolik proklamovaným - exploitation, exploiter ... Samozřejmě jak bylo zmíněno už mnohokrát, jedná se o amatérský, průkopnický počin, ale o to více si jej cením a vážím... Ono s těmi nízkorozpočťáky to bývá dost složité a já osobně je moc nemusím, tento je jasně podobný například ve světě známým dílkům Torched (2004) a Defenceless: A Blood Symphony (2004)... Tím myslím trikovou, vzhledovou, atmosférickou stránku filmu. Ono někdy je to tak jako by amatérské, až je to tak syrové, že výsledek je vlastně produktivní a některé věci vypadají "až moc skutečně" ... někdy zase naopak. Jinak co se týče samotného exploitačního obsahu, film se jasně a evidentně inspirovat filmy jako jsou Irreversible (2002) a Hostel (2005). Co se týče samotného obsahu filmu, jeho filosofie a filosofování, pak snad nějak Vojkuvka vykradl Martyrs (2008) a zvolil jen jinou formu a to formu dialogu a názorného předvádění zvráceností ... Film si cením i kvůli hlubší filosofii, i když nic převratného neřeší, samotné mordy a brutality vhodně doplňuje a často vede alespoň průměrně uvažujícího a cítícího člověka k zamyšlení ... Gore samotné, násilnosti, přepadení rodiny a drastické výjevy, tomu skládám naprostý hold, protože tady není co řešit ... špičková maskérská práce, násilí téměř (ne úplně nakonec ...) OVER THE TOP. Vojkůvka by se měl trochu naučit něco o anatomii lidského těla a reakce na jeho destrukci. Tak například křik obětí jednotlivé scény vyloženě srážel, protože zařvat zde neuměl skoro nikdo, ruka se odřezává nožem zásadně mezi klouby a dlaní (ne někde 5 cm za klouby, to by nůž nikdy nepřeřízl) a ty gumové prsty mě také zamrzely ... Ale jinak asbolutní špička a vzhledem k výši rozpočtu prostě ČESKÁ exploitation špička!!! Vojkůvka má můj neutuchající obdiv a doufám ,že se s ním někdy v životě budu moci osobně setkat ... :-)) BRAVO!!! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné je, že i přes všechen ten všudypřítomný amatérismus je film mnohem lepší, než například Troškův Kameňák, či novácká Ulice. A čím? Asi to je tou upřímnou snahou všech zúčastněných, udělat něco, co tu ještě v naší filmografii schází. Například kameramanovi, ač byl technicky ne zrovna nejépe vybaven, nelze upřít snahu o zajímavé záběry, totéž platí o střihu. Samotný námět také není nejhorší. Být to o 30 minut kratší a tudíž dynamičtější, mohl to být i celkem dobrý film. Tahle bandička hororových nadšenců si jednak za to co ztvořili zaslouží uznání a také další šanci a větší rozpočet. Pak by mohlo vzniknout něco opravdu dobrého. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní protagonista filmu Martin Frajt hrál v mládí v řadě dětských filmů, v jednom i s Janem Třískou. (Halloween9)

Reklama

Reklama