Reklama

Reklama

Někdo tam dole mě má rád

  • USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Faustovský příběh o člověku, který se upíše ďáblu, aby mohl pomstít svou znásilněnou a zavražděnou rodinu. Má to nějaký příběh i myšlenku, navíc je to naneštěstí dost realistické. Nevýhodou je, že to je tak debilně amatérské, hlavně po stránce herců a dialogů, a samozřejmě silná vykradenost. Přesto je docela hezké vidět, že Češi, ač amatéři, umí natočit takhle morbidní - a vůbec takhle kvalitní - film. Na amatérské horrory rozhodně nadprůměr, hezké vylíčení prostředí, atmosféry i psychologie, navíc úžasná scéna s "ďáblem". Mohlo by tomu prospět razantní zkrácení, lepší herci, kamera, která by při krvavých scénách neodbíhala někam nahoru a snad i lepší vyřešení Otova zmrzačení. Rozhodně to opravduje (zatím) nejkrvavější český film vůbec, a přitom kupodivu docela specificky český. Můžete se - krom docela nudného znásilnění - těšit na několik umučení spoutaných obětí různými nástroji a s docela velkou fantasií, ovčí zabíjačku, podřezání a rozřezání dívky, evidentně inspirované sérií Guinea Pig (to je provedené technicky úžasně, skutečně na úrovni nejlepších děl světové morbidity), zapálení dítěte, vymáčknutí oka a různé další lahůdky, zejm. v druhé půli filmu. Navíc, peklo je graficky opravdu graficky úžasné a ve srovnání třeba s Drag Me to Hell jednoznačně lepší. Pan Vojkůvka by si sice rozhodně měl přečíst napřed něco o theodiceji a pak o stylistice, ale je hezké vidět, že Čechy vůbec napadne naročit i samoúčelnou béčkovou morbiditu =) Klidně bych se ti mohl vychcat do huby a ty bys neudělal ani hovno... ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Celá sekce na vozíku je na jasných pět hvězd a patří k tomu nejlepšímu, co jsem na poli exploitation (i horroru celkově) viděl. Přímo neskutečně graduje a na konci jsem měl koule ve svěráku. Bohužel část s ďáblem je o poznání slabší a příliš nechápu, co vedlo autora ke stopáži dvou hodin. Vendeta měla být akčnější, kratší, rychlejší, dynamičtější a celkově kvalitnější. I technické zpracování a herecké výkony proti první části kulhají. Roman Vojkůvka dokázal neskutečnou věc v tom, že po Neusínej (které se mi vůbec nelíbilo) natočil mnohem delší, ale přitom v každé vteřině kvalitnější film. Obrovský skok. Dialogy jsou super (napsané). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Roman Vojkůvka natočil dobrý film, který má přece jen trochu přepálenou stopáž a mění se hlavně ve druhé polovině v exhibici různě děsivých a různě hnusných scén. Neříkám, že jsou špatné, ony jsou některé hodně dobré a mají na vás hodně drsný dopad, ale jako celek je to spíše rozkouskované a vy máte pocit, že sledujete povídkový film. Jsou zde pak trochu delší hluché pasáže, které natahují stopáž více, než je třeba. O dvacet minut kratší film by nevadil. Ale to nic nemění na tom, že „Někdo tam dole mě má rád“ má skvělé gore a místy je až překvapivě odvážný. Další ukázka toho, že český horor žije a je dobrý. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu. Čakal som všeličo. Amatérsku, nezáživnú prechádzku nekonečne, nechutne, krvavými a brutálnymi predstavami Romana Vojkuvka. Ale na moje prekvapenie som dostal ozaj premyslený film, ktorý nie je len obyčajnou vyvraždovačkou. "Někdo tam dole mě má rád" má všetko čo by mal dobrý film mať. Má skvelé triky(ktoré sú najväčším kladom filmu), solídnych (ne)hercov a predovšetkým dej, ktorý je v tomto prípade dokonale premyslený a vycibrený do posledného puntíku. Teraz čo to k amatérčine. Dosť ludí reaguje na to, že je amatérčinu z filmu cítiť na míle ďaleko. Je to amatérsky film, tak kto čakal, že to bude profesionálne? Jasné i mne zo začiatku vadili strojené dialógy, ale ako povedala postava Ota vo filme "na všetko či človek zvykne, či už chce, alebo musí". Ja som po 15min nevnímal, že niečo také by mi vadilo, ale kto nechce.. nezvykne si. Teraz späť k samotnému filmu. Bál som sa ako bude natočená scéna so znásilnením. No moje počudovanie, bola lepšia než v "normálnych filmoch". Film hral divákovi na nervy, predovšetkým pri scény s kočíkom mi nebolo všetko jedno. U mňa je to na 70% a pochvala patrí všetkým, ktorý sa na tomto exploitatione podieľali. Držím palce do ďalších projektov. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Někdo tam dole mě má rád mě opravdu hodně mile překvapilo.Nemohu jistě nějak přehnaně chválit filmařský um Romana Vojkůvky,ale jeho filmařské postupy jsou minimálně na českou tvorbu originální,neobvyklé a zajímavé.Nejsilnější stránkou celého snímku je každopádně opravdu nemilosrdná,mrazivá a snad až v dobrém slova smyslu nepříjemná atmosféra a originální a promyšlený námět i scénář.Na začátku filmu jsem sice příliš netušil,co si mám o celém tomto projektu myslet,ale od chvíle,kdy se Oto "upíše",vše dostává jak mnohem větší grády,tak dostane i zpětně daleko větší význam úvod filmu a nakonec celé dvě hodiny dávají dohromady koncept velmi zajímavého filmového počinu.Hodně dlouho jsem nad celým tímto filmem přemýšlel a skutečně nemá v českých poměrech obdoby.Stejně jako s dějem jsem měl ze začátku problém i s hereckými výkony všech zúčastněných,ale i tak stejně jsem si na konci snímku říkal,jak trefné a originální postavy a výkony zde byly stvárněny.Samotné gore efekty jsou též na poměrně vysoké úrovni,ikdyž jich nebylo nakonec ovšem tolik,jak jsem si původně myslel.Někdo tam dole mě má rád totiž sází daleko víc na jiné věci,než jen na ukázání co nejvíce krve a mordů,ikdyž na druhou stranu musím přiznat,že většina těchto scén má pak dost sadistický a až úchylný ráz a na pohled a pocit nejsou skutečně příliš příjemné.Každopádně,myšlenka celého filmu mě naprosto dostala,já musím celý tento počin bez diskuzí pochválit a přát si,že bude v ČR vznikat mnohem více podobných filmů. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Před Někdo tam dole mě má rád natočil Roman Vojkůvka hororový kraťas Neusínej!. (Halloween9)
  • Maskér Pavel Vaněk má s maskami velké zkušenosti. Věnuje se jim už od 11 let. (Halloween9)

Reklama

Reklama