Někdo tam dole mě má rád

• USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

kagemush

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně film nad očekávání zajímavý a dobrý.Teď se vykašlu na něco jako ,,herecké kreace",nebo ,,celkový umělecký dojem",ale jak jsem se už zmínil v komentáři Nádherný život Sačiko Hanai,je pro mě důležité,abych alespoň jednou za čas taky viděl něco jiného,než všechny ty umělohmotně kvalitní snímky.Pro mě je tohle tisíckrát zajímavější a přínosnější,než ty přemoudřelé pokusy o něco,kdy často ani na pokus nedojde a zůstane jen u zapšklého rádoby zainteresovaného pindání, jako že vo něčom.Takže tohle je pro mě další důkaz,že když někdo chce ,alespoň něco umí (a nejen žvaní) a baví ho to,jde a s chutí sobě vlastní a dle možností si zafilmaří.No a my obyčejní kozumenti tak alespoň čas od času máme možnost na tom zahlceném filmovém stole najít něco jiného.(jeden můj kamarád jednou - omluvme jeho troufalost,byl ožralej- zajímavě definoval konzum,alternativu a undergound,-takže konzum jako že upečená kachna,umí to každý a každý to sežere,--alternativa,-což takhle kachnu za syrova?.-- a underground,- prdel a srdce z tý syrový kachny)--Na konci filmu mě dost pobavila vrtačka,-od Fulciho přes Aronofskyho. A za ten nápad s názvem filmu,-parafráze Wiseho filmu Někdo tam nahoře mě má rád,bych autorům dal hubana.--Pod komentář Tuxeda se klidně podepíšu. ()

Tuxedo

všechny recenze uživatele

V české (nejen hororové) kotlině něco nevídaného. Očekával jsem kvalitu, ale že bude Někdo tam dole mě má rád žánrově – formou a částečně i obsahem – natolik uvědomělé, jsem nepředpokládal ani v těch nejdivočejších snech. Kamera, střih, hudba i casting (herecké výkony patří do jiné sféry, ale o tom dále) dotvářejí precizně vystavěný horor, v němž sice kvůli nedostatečnému zázemí (přes nějž se leckdo nedokáže přenést) občas na něco nezbylo, ale z každé scény je dostatečně cítit alespoň to, jak si ji autor představoval. V druhé polovině by se ale přeci jen hodil dramaturg, aby hororová linka nebyla s poselstvím a zpochybňováním víry přišita horkou jehlou i kočírovanější herci (např. postava ďábla je napsána s přehledem tak, aby působila klidně a náhlým projevem silné emoce budila znepokojení, jeho představitel však přes zjevnou snahu žádný Al Pacino není). Zkazky o „amatéřině“ neberu vážně, protože je pronášejí lidé, kteří sledují obraz namísto toho, co se ukrývá za ním. Kdyby každý tuzemský tvůrce měl alespoň z poloviny takovou představu a jasno v tom co dělá jako Roman Vojkůvka, hned by bylo o dobrých pár počinů na světě víc. 7/10 ()

Morholt

všechny recenze uživatele

Ten nápad je vlastně vynikající a marně pátrám v paměti, jestli se s něčím podobným vůbec kdy někdo vytasil. Teď nemám na mysli smlouvu s Ďáblem jako takovou, ale spíš to, co po ní následovalo. Škoda, že se jedná o amatéřinu, protože s lepším trozpočtem resp. vůbec nějakým rozpočtem by Vojkůvka možná strčil do kapsy polovinu světové hororové produkce. Ale přesto má film něco do sebe a třeba znásilňovací scéna snese ty nejpřísnější měřítka. Za mě dobrý. 60% ()

2-Xtreme

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu. Čakal som všeličo. Amatérsku, nezáživnú prechádzku nekonečne, nechutne, krvavými a brutálnymi predstavami Romana Vojkuvka. Ale na moje prekvapenie som dostal ozaj premyslený film, ktorý nie je len obyčajnou vyvraždovačkou. "Někdo tam dole mě má rád" má všetko čo by mal dobrý film mať. Má skvelé triky(ktoré sú najväčším kladom filmu), solídnych (ne)hercov a predovšetkým dej, ktorý je v tomto prípade dokonale premyslený a vycibrený do posledného puntíku. Teraz čo to k amatérčine. Dosť ludí reaguje na to, že je amatérčinu z filmu cítiť na míle ďaleko. Je to amatérsky film, tak kto čakal, že to bude profesionálne? Jasné i mne zo začiatku vadili strojené dialógy, ale ako povedala postava Ota vo filme "na všetko či človek zvykne, či už chce, alebo musí". Ja som po 15min nevnímal, že niečo také by mi vadilo, ale kto nechce.. nezvykne si. Teraz späť k samotnému filmu. Bál som sa ako bude natočená scéna so znásilnením. No moje počudovanie, bola lepšia než v "normálnych filmoch". Film hral divákovi na nervy, predovšetkým pri scény s kočíkom mi nebolo všetko jedno. U mňa je to na 70% a pochvala patrí všetkým, ktorý sa na tomto exploitatione podieľali. Držím palce do ďalších projektov. ()

Pirabin

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl brát jako normální film nedostane více jak 2*, ale je třeba podotknout že je to film nezávislý, a také že je to jeden z mála povedených českých horrorů. Vybroušený scénář však kazí chvílemi vážně špatné herecké výkony Příkad: SPOILER Ke konci filmu, když hlavní hrdina který musel čelit největším lidským hrůzám stoji před člověkem co mu znásilnil a zabil ženu a dceru řekne vcelku vesele:"Teď tě zabiju." Což mě vážně pobavilo...Jinak nádherný přesah, který si autor uvědomil, či neuvědomil...ale prostě tam je 4/5 kdyby si dal trochu pozor na to herectví bylo by 5 ()

• Maskér Pavel Vaněk má s maskami velké zkušenosti. Věnuje se jim už od 11 let. (Halloween9)
  • Umělá krev byla vyrobena ze solamylu, červeného a hnědého potravinářského barviva a pšeničného sirupu. (Halloween9)
  • Hlavní protagonista filmu Martin Frajt hrál v mládí v řadě dětských filmů, v jednom i s Janem Třískou. (Halloween9)