Reklama

Reklama

Velkovévodkyně z Gerolsteinu

(divadelní záznam)
  • Francie La Grande-Duchesse de Gérolstein

Obsahy(1)

Komická opera J. Offenbacha Velkovévodkyně z Gerolsteinu získala na Mezinárodním televizním festivalu Zlatá Praha 2006 nejvyšší ocenění Český křišťál v kategorii Živé záznamy koncertů a divadelních představení. Porota na něm zejména ocenila - obdivuhodné zachycení vynikajícího představení: zábavné, poutavé a vysoce kvalitní, výborně obsazené role (především Felicity Lott v roli kněžny), poutavá jevištní režie: rychlé tempo, živost a dynamika, humor a ironie neustále udržují celou scénu v napětí, skvostná televizní režie, která zachycuje veškeré detaily, aniž by potlačila původní představení, bezchybná práce kamery a výborná grafická úroveň úvodních a závěrečných titulků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Clowie 

všechny recenze uživatele

Dávali to asi před deseti lety, v úterý po desáté večer. Na zabití, kdo jsme museli vstávat před šestou. Ale vydržela jsem a nelitovala. Ta hudba mi zněla v hlavě ještě dlouho. Ale hlavně jsem si užila to komické představení, jak by si asi autor přál. Smála jsem se já a smáli se i herci - v jednu chvíli dokonce museli přerušit představení, protože se odbourali. Felicity Lott je jednička! Ona mi ukázala, jak se smířit se středním věkem. Je dokonalá! Směšná, důstojná, nádherná... A trojice Meilhac, Halévy a Offenbach jsou prostě dobří. Děkuji! Vaše hudba přináší radost dodneška každému, kdo se nechá. ()

kaziKV 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem se vskutku královsky bavil. V paměti mi utkvěla zejména ta scéna, ve které zpívá o šavli svého otce téměř do úplného vyčerpání. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama