Reklama

Reklama

Zpovědi v taxíku

(seriál)
  • Česko Další zpovědi v taxíku (více)

Obsahy(1)

Šokující. Pobuřující. Anonymní. Na zadních sedadlech taxíků o sobě lidé řeknou hodně. Nasedněte a vydejte se s HBO do ulic. V dokumentu, jenž získal cenu Emmy budete svědky neskutečných příběhů o lásce, životních výhrách i ztrátách.

Epizoda 1 (rok 1995): Toto je úvodní část úspěšného dokumentu, který získal cenu Emmy®. Vydejte se s nic netušícími řidiči taxíků po New Yorku a odhalte jejich nejzranitelnější místa. K pozoruhodným okamžikům patří kupříkladu jízda policisty mimo službu, který podrobně vypráví o scénách smrti, jichž byl svědkem, jízda bezdomovce, který vysvětluje svůj úpadek, či jízda mladé ženy, která vypráví o potěšení, které přináší piercing. Režie se ujali Harry a Joe Gantzovi.

Epizoda 2 (rok 1995): Další životní osudy a tajemství odhalíte v druhé části tohoto pozoruhodného dokumentu, který režírovali Harry a Joe Gantzovi. K pasažérům patří kupříkladu dvojice mladých žen, které flirtují se svou bisexualitou, překvapený afroamerický kulturista, či oběť AIDS vyrovnaná s blížící se smrtí.

Epizoda 3 (rok 1996): Dokument z produkce HBO diváky zavádí do nočního New Yorku, kde lidé na zadních sedadlech taxíků o sobě řeknou cokoliv a také tam leccos dělají. Režisérská dvojice bratrů Harryho a Joea Gantzových strávila několik týdnů v New York City a sledovala taxíky vybavené skrytými mikrofony a kamerami, které natočily vše, co se tam odehrávalo, včetně odpovědí na otázky, jež řidič podle pokynů do skrytého sluchátka kladl svým pasažérům. Natočili tak 500 lidí a většina z nich poté souhlasila s tím, že se jejich nahrávka může použít. Patřila k nim kupříkladu partička potetovaných vyznavačů rokenrolu a jejich svobodomyslných přítelkyň, vyznávajících sex s oběma pohlavími. Žena, vedoucí monolog o svém vztahu s nevěrným milencem na pomezí lásky a nenávisti. Narkoman, který se zoufale snaží získat pět dolarů na další dávku kokainu. Šlapka, jenž vypráví neuvěřitelnou historku o tom, jak se málem stala obětí sériového vraha. Zamilovaná dvojice, která se chtěla pomilovat na horním poschodí stadionu, ale zabránila jí v tom ochranka. Starší ovdovělá Jamajčanka, jejíž dcera byla zabita při loupeži a ona se musí postarat o malou vnučku, či přitažlivý hispánský transvestita, stylizující se do podoby Mariah Carey a chtěl by podstoupit operativní změnu pohlaví.

Epizoda 4 (rok 1997): Mysleli jste si, že New York je divočina? Omyl! Jen počkejte, až uvidíte, co se odehrává na zadních sedadlech taxíků v nočním Las Vegas. V dokumentu z produkce HBO strávila režisérská dvojice bratrů Harryho a Joea Gantzových v Las Vegas několik týdnů a sledovala taxíky vybavené skrytými mikrofony a kamerami, které natočily vše, co se na zadních sedadlech odehrávalo, včetně odpovědí na otázky, jenž řidič podle pokynů do skrytého sluchátka kladl svým pasažérům. Většina z nich poté souhlasila s tím, že se jejich nahrávka může použít. Byl mezi nimi kupříkladu opilec, který zdědil peníze po matce, jež právě zemřela, a žádá taxikáře, aby mu našel prostitutku. Žena, která vypráví o tom, že byla devětkrát brutálně napadena. Dva muži, pracující jako „doprovod". Starší muž, který vzpomíná na boje ve španělské občanské válce, či mladík a jeho starší přítelkyně, snažící se přidat na svůj seznam další místo, kde „to dělali".

New York, New York (3 epizody, rok 2005-2006): Dokument z produkce HBO, vyznamenaný cenou Emmy, zavádí diváky do ulic „Velkého jablka" a umožní jim vyslechnout intimní noční rozhovory, které vedou newyorští pasažéři s taxikáři - patří k nim flamendři, fetišisti, romantici i lidé osamělých srdcí, kteří vyprávějí svá tajemství v anonymní kabině taxíku. New York je jediné místo na světě, kde najdete příběhy a situace stejně rozmanité, jako je město samotné.

Zpovědi v taxíku: Město, které nikdy nespí (rok 2010): Ve čtrnácté edici dokumentárního cyklu z dílny HBO, jenž vyhrál cenu Emmy, se tvůrci vracejí do ulic New Yorku a natáčejí další noční rozhovory s pasažéry žlutých taxíků. Každá jízda je zaznamenána na skrytých kamerách, které tiše nahrávají různorodou skupinu prostopášníků, fetišistů, násosků, romantiků a osamělých srdcí. Ti všichni svěřují svá nejniternější tajemství neznámým řidičům - a sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokumentární seriál, který by se dal zároveň označit také za reality show, nám dává nahlédnout, jak to vypadá ve Spojených státech amerických v nočních hodinách a co všechno jsou lidé ochotni dělat v taxíku, než se dostanou na místo určení. Opravdu jsem měl pocit, že nevěřím svým očím, co všechno lidé během přepravy v taxíku na sebe prásknou a jak se chovají uvolněně a nenuceně. Viděl jsem tedy pouze dva díly, konkrétně díl "New York, New York (měl premiéru v únoru 2005) a New York, New York Part 2 (premiéra v lednu 2006). A tyhle dva díly mi stačily k tomu, abych si udělal perfektní obrázek. Já si nemůžu pomoct, ale mně se to opravdu hodně líbilo a hodně mne to zaujalo. Konkrétně když vezmu tyto dva díly, tak tam je k vidění jeden pár, jak si přímo za jízdy užívá sexuálních hrátek, další holky si tam zase sundaly podprsenky, pasáci tam popisovali drsné metody zacházení s holkama, které pro ně šlapou. To je samozřejmě jen několik případů, každý pasažér v těch dvou dílech byl zajímavý a pokaždé bylo na co koukat. A nutno dodat, že samozřejmě všichni pasažéři, jejichž cesta byla zaznamenána v tomto seriálu, souhlasili s použitím záběrů pro televizní účely. Jinak u nás vznikl podobný pořad, který se jmenoval "Taxi, prosím" a kde dělal taxikáře Jan Kraus. Tak teď když jsem viděl americký originál, tak musím konstatovat, že ta česká verze byla o mnoho slabší a čeští pasažéři se nedokázali odvázat tolik jako ti američtí. Pokud se s tímto dokumentárním seriálem setkáte, tak se určitě podívejte. Já si to velmi užíval a uděluji čtyři hvězdičky. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Snad jediná dobrá reality-show. Newyorkští Taxikáři zastávají roli knězů. Noční taxík v tak obrovském pulzujícím městě je ještě anonymnější místo než zpovědnice v kostele. Za předpokladu, že pákistánský vozka umí pár vět anglicky. Jsem na vážkách, vážně nejsou veškeré rozhovory zinscenované? Drogový dealer se vychloubá svým businessem, transexuální prostitut hovoří o svých klientech. Rozhodně zajímavý koncept. Viděl jsem pouze 2 díly z torrentů, jeden 1995 a jeden z 2008. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama