Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja bratia, Han Shou a Han Chiang, sa na ceste domov stanú svedkami pokusu o znásilnenie madej dievčiny. Zachránia ju a dobrú voľu prejavia aj tým, že násilnika nepotrestajú, ale nechajú ho ísť. Násilnik Liu Piao však namiesto toho aby bol bratom za ich zhovievavosť vďačný, zosnová pomstu a obeťou sa stane ich strýko Chu. Dvoch bratov čaká tvrdý tréning a pomsta. Nebude to však ľahké, pretože Liu Piao si medzitým otvoril herňu a stal sa miestnym bossom ktorý vykorisťuje chudobných obyvateľov. (kitano)

(více)

Recenze (2)

kitano 

všechny recenze uživatele

Kusok, ktory sice neohromi svojou bojovou choreografiou, ale koli svojej jednoduchosti (rozumej nieje zbytocne dejovo prekomplikovany), vybornej dobovej hudbe a peknym exterierom, moze byt podobne ako v mojom pripade prijemnym polnocnym relaxom. Suboje su sitovane do velmi peknych "aren" (one sympaticke cinske dvorky) a potesil aj mnou pred tym este nevideny, velmi originalny treningovy nastroj. Predstavte si obrovsku drevenu misu o priemere 2 metre, naplnenej kamenmi, po ktorej obvode musite kracat. A ako sa ucen pomaly zlepsuje, kamene sa z misy odoberaju, az dokaze so svojou vymajstrovanou rovnovahou prechadzat bez toho, aby sa prazdna misa prevalila na bok :). Ano, cinsky kung fu majstri su vskutku uzasny :)). (6/10) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Typický historický snímek HK o zločinu a pomstě. Známá šablona přináší příběh dvou bratrů, kteří zachrání dívku před znásilněním, načež je za tento skutek zavražděn oním násilníkem jejich strýc. A tak s myšlenkou na nelehkou pomstu začnou tvrdě trénovat kung-fu, aby jsme se my diváci na konci snímku dočkali obvyklého velkého souboje tentokrát zasazený do nějaké skalnaté planiny. Snímek je kupodivu neobvykle krátký. Se stopáží něco málo přes hodinu se tedy nelze dočkat nějakého honosného příběhu. Takhle to spíše vypadá jako trochu delší povídka. Zápasů je tu vcelku dost, ale taktéž moc nijak neohromí. Choreografie vypadá podivně a zcela neadekvátně. Děj samozřejmě nemá čím by překvapil. Je tak jednoduchý, že snad jednodušší už být ani nemohl. Mezi ostatními kung-fu filmy tedy moc nevynikne, ale pro fanoušky se jedná takřka o povinnost. ()

Reklama

Reklama