foto

Lau Chan

  • nar. 17.5.1951 (68 let)
    Hong Kong

Biografie

Hongkongský herec, režisér, producent, akční choreograf a asistent režie Lau Chan se poprvé před kamerou objevil v úspěšném bojovém snímku Chinese Boxer (1970). Od té doby byl během 70.let obsazen celkem osmdesátkrát do vedlejších extra rolí zabijáků, thugů, stráží, či studentů.

Mezi nejznámejší hity, kde si zahrál druhé housle patří peckovačky Blade Spares None (1971), King Eagle (1971), Rats (1973), Enter The Dragon (1973), Black Dragon (1974), Call Me Dragon (1974), Little Superman (1975), nebo Duel Of The Seven Tigers (1979). Lau Chan se díky své výrazné tváři s ostrými rysy herecky prosazuje až v průběhu 80.let, ale ještě předtím to zkusil jednou i jako režisér se zapomenutou kriminálkou Trail of the Dragon (1974), kde mu vypomáhal dlouholetý spolupracovník režisér Chin Ku Lu. Další rok produkoval tajvanský horor Magic Curse (1975).

V druhé polovině 70.let začíná Lau Chan vytvářet i zajímavé akční choreografie. Během své bohaté a všestranné kariéry jich stihl vytvořit na dvě desítky. Vyjmenovat stojí za zmínku koordinace soubojů v Black Dragon's Revenge (1975), Cobra (1977), Kung Fu Cook (1982), How to Choose a Royal Bride (1985), Temptation Summary II (1991), New Marvelous Double (1992), nebo komerčně úspěšný akčňák Midnight Express in Orient (1996). Jak vidno Lau Can se nebránil ani indonéskému bruceploitation, tajvanským flickům, či erkovým kriminálkám.

V 80.letech jako režisér komerčně zabodoval hororem Vampire Partner (1988) a později erotičny Erotic Passion (1992), False Lady (1992) a drsnou řežbou Angel Terminators 2 (1993). Jako herec v hlavních rolích byl obsazen pouze v hitech The Master (1980), Kung Fu Zombie (1981), Lovers Blades (1982), Blood Child (1982), Return of the Bastard Swordsman (1984), nebo Mission of Justice (1992). Na svém kontě po ukončení kariéry během 90.let zanechal Lau Chan přes 100 filmových rolí.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

1994 Tung chong 2 mung
1993 1/3 qing ren
1992 Jin san jiao qun ying hui
Pu jing da jie an
Tou shen gu zu
1991 Si du you huo
1989 Ultra Force 1.
1986 Bionic Ninja
Shie jie chuang xie
1985 Inferno Thunderbolt
Tian guan ci fu
1984 Bu yi shen xiang
Lai xin sha zhan
Secret Service of the Imperial Court
Sha tan chu geng
1983 Little Dragon Maiden
Qing gong qi shi lu
Shao Lin zhui gun
Tian can bian
1982 Gui ma shen tou
Huet seung
San ging daai hap
Zhong lie Jing wu men
1981 Cobra
Gong fen dong jiang hu
Mi zong Huo Yuan Jia
Qian wen qian
Wu long tian shi zhao ji gui
1980 Fen zhu chi lao hu
Gigant Shaolinu
Ti dou
Tiger Over Wall
Two on the Road
1979 Da Mo wu ying quan
Diao qin shuang jue
He quan
Hong quan da shi
Liu he qian shou
Mi quan san shi liu zhao
Spravedlivý úder
Tou du lai ke
Wu zhao shi ba fan
Za jia gao shou
1978 E yu tou hei sha xing
Hei sha
Tang lang zui hu wu ying jiao
1977 Chu ce
Fei hu xiang zheng
San shi liu mi xing quan
Xie pi ai cha ren
1976 Chi nu
Jin lian
Li xiao long yu wo
Long jia jiang
1975 Cui hua du jiang tou
Long zheng hu dou jing wu hun
Nu bu kuai
Rou pu tuan
Sheng long huo hu xiao ying xiong
1974 Jue zhao
Shen long xiao hu chuang jiang hu
Tian tian bao xi
Tiao yu fan
Xia nan yang
Zhi zun bao
1973 Crash! Che botte strippo strappo stroppio
Da xu hai
Dang kou san lang
Drak přichází
Duel of the Dragons
Guai ke
Nan zi han
Wu lei hong ding
Xiao tou dou da zei
Xiao za zhong
Xue sa hou jie
1972 Duo ming quan wang
Hei ming dan
Krvavý boj
Mu zhong wu ren
Shi hou
Tian ya ke
1971 Dao Bu Liu Ren
San shi liu sha shou
The Comet Strikes
Wu di tie sha zhang
Ying wang
Zhui ji
1970 Da luo jian xia
Jiang hu san nu xia
Long hu dou
Shi san tai bao

Režijní filmografie

Filmy

1993 Huo zhong
1992 False Lady
1988 Gui gan chuan

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace