Reklama

Reklama

Snuff 102

Argentina, 2007, 105 min

Obsahy(1)

Mladá argentinská reportérka píše článek o snuff filmech. Tedy o filmech, které zobrazují reálné mučení, znásilňování a vraždění lidí. Pátrání po těchto filmech a lidech, kteří je točí, se jí ovšem stane osudným. Sama se totiž dostává před kameru jednoho sadistického režiséra. (Sesshoumaru)

Recenze (68)

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě je třeba říci, že tenhle primitivní amatérský film si hraje na něco, čím opravdu není. Nemá se smysl bavit o pochopení či nepochopení snímku. Pokud pátrat po stopách údajných snuff, z celé řady filmů lze uvést minimálně Diplomovou práci a 8mm. Pokud mi chce někdo tvrdit, že cílem tvůrců je, aby se divák nad daným problémem zamyslel, pak se mu zhluboka vysměju. Já si jen celou dobu říkal: proboha, to je ale ubožárna. Chlap fackuje ženskou, že se jí ani nedotkne, skočí jí na břicho, jenže doskok nevidíte, a pak jí střihá gumové prsty. Italská škola by Argentincům vysvětlila, jak se dělají patřičné gore efekty. Tuhle kečupovku, co nešokuje ani neděsí, by zvládl kdekdo. Tedy vypovídající hodnota filmu je nula (jakási splácaná poloreportáž, která vás k úvahám nepřinutí), otřesné pseudogore nula, střih a kamera prasácké, občas docela příhodná hudba (což je hodně málo). Sérii Guinea Pig to nesahá ani po kotníky...naprostá zbytečnost. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Sám názov nasvedčoval tomu,čo si idem pozrieť za výživný film.Kamera sa nevyznamenala,lebo kamerovo to vyzeralo veľmi lacno ale to tak asi aj malo vyzerať.Veľa záberov nebolo dobré vidieť.Je to neskutočne sadistické,kruté,zvrátené a zabalené v zvrhlom obale.Hudba bola otrasne mrazivá a sem sa neuveriteľné hodila.Srbski film som považoval za najzvrátenejší film aký som kedy videl,no už to nieje pravda.Práve tento ho jednoznačne predbehol.Koniec bola iná paráda,presne tak som si to predstavoval.Hudba skvelo dopĺňala zvrátenosť aby to bolo ešte pôsobivejšie.Odporúčam to len otrhlim divákom,lebo len ty tento film predýchajú bez vážnejších psychických následkov. ()

Reklama

ecceHOMMO odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus!!! To už aj na mňa bolo moc!!! Film je vlastne postavený len na brutalite pri mučeniach a vraždení. Ja som vlastne po väčšine ani nemal pocit, že pozerám na film (respektívne som sa tým ukludňoval, že ide len o film, a vďaka tomu som to aj dopozeral), a o to to bolo pre mňa nechutnejšie. A aj keď atmosféra snímku je brutálne skvelá, a mal by som oceniť v hodnotení aspoň tú, nedokážem to. A už nikdy viac niečo takéto nechcem vidieť!!! Toto fakt nieje film pre každého, snáď len pre úzku skupinu ľudí. A odpad nedávam vlastne preto, že by bol film po filmovej stránke tak zlý, ale pretože je to niečo čo je na hrane pozerateľnosti a podľa mňa tento film prekročil imaginárnu hranicu únosnosti. ...A niečo takéto by točené byť nemalo. ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

O Snuff 102 se dá říct, že je to dost undergroundová záležitost. Šíleně brutální, nechutná a zcela bez tabu. Vyžívá se v mučení, znásilňování a v naprosto odporných popravách dívčích obětí. Aby dosáhla co nejreálnějšího dojmu, působí tu kamera jako další osoba, skrze níž vidíte všechny ty prasárny a zvěrstva hezky zblízka. A to i přesto, že díky záměrnému amatérskému sevření často vypadává obraz i zvuk, místy je to hodně tmavé, občas cíleně nepřehledné. Snímek působí špinavě, reálně a díky neustále se opakujícímu "hudebnímu podkresu a jiným ruchům" i hodně depresivně, ale jako celek mi to přijde naprosto o hovně. Třeba takový korejský Dosalja, což je svým námětem příbuzný bratříček, oproti tomuhle kousku vypadá jako umělecké dílo. Je to vážně extrém, v němž už nenacházim jediný důvod na něj koukat. Jsem nesmírně rád, že to mám už za sebou... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na IMDb je ke snímku uvedeno následující: „Proč řešit morálku, když můžeme být anonymní.“ Tohle je asi to nejlepší, co si z filmu vzít. A pak by možná bylo fajn se zamyslet nad tím, kam by vedla skutečnost, že by se tímhle mottem řídil každý člověk. Možná bychom si takový svět zasloužili. Ne, „Snuff 102“ nemůžu hodnotit dobře, i když je to film, který má dramatickou linku a má i pointu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl poprvé uveden na argentinském filmovém festivalu Mar del Plata, kde šokoval obecenstvo. Jeden z diváků dokonce opustil promítání filmu před koncem a zaútočil na režiséra Mariana Peraltu. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama