Reklama

Reklama

End After 9

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1966, 1 min

Režie:

George Maciunas

Obsahy(1)

Černobílý krátkometrážní film od zakladatele hnutí Fluxus. Téměř po celou dobu je na černém pozadí bíle napsané "End After 9". (zdeny99)

Recenze (46)

Samuel7 odpad!

všechny recenze uživatele

Možná mi chybí intelekt, nadhled či cokoliv jiného, ale opravdu v tomto ,,filmu" nevidím žádný smysl. Dát jak tomuto, tak i těm třem ostatním ,,experimentům" byť jen jednu hvězdičku by byla urážka proti všem tvůrcům filmů, kteří si dali tu práci a do svých snímků dali i něco víc než jen několik písmen a číslic. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nechcem prípadných záujemcov prekvapiť o moment prekvapenia, hádam len toľko: nenechajte sa odradiť a minútku vydržte, obsahom nie je len titulok s názvom filmu patriaceho do série fluxus. Hnutie Fluxus - zoskupenie umelcov rôznych smerov, ktorí svoje - zväčša minimalistické - inštalácie posväcovali východnými filozofiami, predvojnovými umeleckými avantgardami a prienikom s architektúrou, matematikou, sociológiou a inými vedami, pričom razili heslá ako napr., že umelecká tvorba je prístupná každému. Pochopiteľne, príslušníci tohto hnutia sa nevyhli ani filmu a tak vzniklo niekoľko desiatok experimentálnych kraťasov. Zaujímavé artefakty doby evokujú čiernobielym ladením a často zámerne poškodeným pásom kombináciu predvojnovej filmovej experimentálnej línie s novou radikálnosťou šesťdesiatych. Na mňa pôsobia ako inštalácie vydarenejšej videoratovej výstavy, niektoré z nich nepostrádajú vtipnú myšlienku, zhutnenú do jednej minútky, ako napr. tento film pôvodom litovského architekta, ktorý údajne vymyslel názov celého hnutia, ktoré do značnej miery ovplyvnilo moderné umenie nasledujúcich dekád. ()

Reklama

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad pseudoumění. No, i na pseudoumění je moc silný výraz, tohle je prostě nic. Nic to nevzkazuje, neexperimentuje to, i Andy Warhol je zajímavější, než tohle. A prý je to od zakladatele hnutí, který se inspiroval východní filozofií :D Jo, tohle je inspirace východní filozofií jak prase... Odpad! ()

Hem.m

všechny recenze uživatele

Promiňte mi to, ale tohle se prostě nedá považovat za film.. Takové "inteligentní" videa by natočilo i tříleté dítě, co neumí ani mluvit a možná by to udělalo i zajímavěji.. Rovnou můžu dát černé plátno po třiceti sekundách bílé plátno před kameru a bude to skoro stejný velkofilm jako je tento a ještě třeba k tomu dám odpočet abecedy, aby to bylo opravdu zajímavé.. Tento film podle mě nemá co dělat na čsfd a zadruhé, i když jsem řekl že je to film, tak to film není, aspoň teda podle mě, protože nesplňuje základní kritéria, co film má obsahovat, na rozdíl třeba od Ceny života, ten má aspoň děj i myšlenku.. ()

glum88 

všechny recenze uživatele

Film který si vůbec na nic nehraje , žádná skrytá propaganda , žádný slibování že uvidíte nejlepší film roku a podobně , Maciunas slíbil konec před devátou a to taky splnil . K žánru bych prosil přiřadit -Komedie- protože sem se pobavil jako nikdy . Na ten první dojem po skončení nikdy nezapomenu . Co to kurva je ? Pustil jsem to ještě jednou a (POZOR SPOILER) kontroloval jestli mi třeba mezi problikávajícími čísly něco neuknilo , ale nic . ()

Reklama

Reklama