Reklama

Reklama

Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona

(TV film)
  • Sovětský svaz Priključenija Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona
všechny plakáty
Krimi / Mysteriózní
Sovětský svaz, 1980, 203 min

Obsahy(1)

Strhující, originální, herecky mistrovsky zvládnuté - to jsou slova, která se vážou k ruskému seriálu o nejslavnějším detektivovi světa Sherlocku Holmesovi a jeho věrném pomocníkovi doktoru Watsonovi. Představitel titulní postavy Vasilij Livanov se touto rolí proslavil natolik, že je v proslulém muzeu na londýnské Baker Street popsán jako nejlepší představitel Sherlocka Holmese všech dob. Druhá série zahrnuje kompletní tři díly, které vycházejí z knihy A. C. Doylea Král vyděračů. V ní se geniální detektiv Sherlock Holmes se svým nerozlučným přítelem a kolegou doktorem Watsonem vydávají po stopách záhadného zločince, který na místech svých činů nechává jedinou stopu – podpis v podobě písmene "M". Netrvá dlouho a Sherlock odhalí, že mají tu čest s člověkem, jenž má na svědomí více jak polovinu neobjasněných případů v Londýně. Pomalu se tak přibližuje osudový souboj slavného detektiva s dýmkou a mimořádně bystrým rozumem s nepolapitelným "Napoleonem ve světě zločinu". A vyhrát může jenom jeden. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Ano, jsou to tři filmy na jednom DVD. Na IMDB to imho pěkně zamotali...

otík

otík (hodnocení, recenze)

zajímalo by mě, jestli tento film existuje také na dvd nebo je to jen obecný název pro ty tři díly: Král vyděračů, Osudový zápas, Lov na tygra. Ví to někdo?

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Nemyslím si, že budou dva. Na zadní obálce prvního DVD lze na zmenšené obálce druhého dvd dost jasně přečíst slova "TŘI DÍLY NA JEDNOM DVD"...

Reklama

Reklama