Reklama

Reklama

Špinavé práce

(pořad)
  • Česko Špinavá práce (více)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, zkusit si opravdu špinavou práci? Zkusit si brodit se po kolena ve věcech, kterých se štítíte, ve věcech, které si hnusíte, nebo třeba ve věcech, o kterých jste ani neslyšeli? A když už vás napadlo, že takovouto práci budete dělat, nenapadlo vás, si za zdokumentování vaší nechutné činnosti, vyinkasovat těžkej balík? Jak se zdá Mika to napadlo. Jako naprostý zelenáč se pouští do těch nejšpinavějších prací, jaké Amerika nabízí. Co dodat? Snad jen jednu z nejčastějších seriových hlášek : Fuj! (Sidmar)

(více)

Recenze (93)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do pracovní náplně lidí, kteří se nebojí ušpinit si ruce (a mnohdy i celé tělo). Ne každý by zvládl uklízet holubí trus či okovat koně. Samozřejmě všechno se dá naučit, jen ne každý to chce dělat. Musím uznat, že Mike je docela přizpůsobivý a zručný a všechno si zpříjemňuje dobrým humorem. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobře ukázané práce a činnosti, které se v "normálních" filmech nějak tak neobjevují, ačkoliv jejich přínos (tedy ten neodiskutovatelně skutečný) je podstatně vyšší, než ty činnosti, které nám autoři tzv. normálních filmů vesměs nabízejí. Jediné, co mi vadí, je název. Výraz dirty se prostě nehodí. Dirty jobs jsou práce a činnosti úplně jiné, navenek uhlazené a voňavé a špinavé v pravém smyslu tohoto slova. Novináři, reklamní agenti, neschopní - zejména pak čeští filmaři, "zaměstnanci" řady naprosto zbytečných neziskovek, nejrůznější úředníci na všech stupních, většina kritiků, aktivisté ať už zelení, duhoví, nebo všichni ostatní - to jsouopravdové dirty jobs. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste nespokojeni se svým zaměstnáním a rádi byste se ukonejšili myšlenkou, že někteří lidé jsou na tom mnohem hůř? Pak by "Dirty Jobs" mohl být tou pravou reality show, která vás přiměje vážit si vlastní nezáživné, blbě placené práce. Pár dílů je skutečně zajímavých, mnoho jich smrdí i přes obrazovku, průvodce Mike Rowe nepostrádá určité charisma a zvládne pobavit, ale jednu výraznou slabinu přece jen najdeme: pořad je příliš americký. Tím myslím, že je natočen otravně polopaticky tak, aby vše pochopil i průměrně inteligentní labrador. Když je vám potřetí za dvě minuty sdělováno stále totéž, může to vést ke zpruzenému povzdechu a následnému putování ukazováku k ovladači telečumu. 56% ()

Frollka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tedy jen pár dílů, ale pokaždé když to vidím, fascinovaně na jakoukoliv onu práci koukám, je fakt, že většina informací co v pořadu zazní je dosti zajímavá a leckdy poučná. Nemyslím si, že zrovna špinavá práce je onen správný název pro pořad. Někdy člověka překvapí co všechno se dá dělat, když si člověk řekne, že má špatnou práci, stojí za shlédnutí nějakého dílu abyste se dozvěděli, že na tom nejste leckdy zas tak špatně. Zajímavé, neotřelé, neokoukaný námět, sympatický moderátor, mno co více dodat 4*! ()

gymnophiona 

všechny recenze uživatele

Neviem, mám najsmradlavejšiu prácu a baví ma, keď sa pozriem na nejaký diel z tohto seriálu, musím sa len usmievať. Je dokázané, že ľuďom naviac smrdia fekálie, zvratky a hnilé mäso - prečo neskúsi deň pracovať v nemocnici na septickom oddelení, alebo na septickom sále :D Ale to by nebola asi až taká sranda... A ešte je to nanič platené ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Několik z nejsmrdutějších míst, kde Mike pracoval, je vepřín, továrna na recyklaci ryb, jeskyně se 40 miliony netopýrů, kompost na krocaní farmě nebo dodávka sbírající přejetá zvířata ze silnic. (konvax)
  • Pořad byl třikrát nominován na cenu Emmy pro nejlepší reality program. (konvax)
  • Mike Rowe často tvrdil, že táto relácia by bez neustáleho posielania nápadov od divákov nefungovala, avšak už pred začatím si spravil dlhý zoznam pracovných miest, ktoré by stačili na prvé tri série. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama