Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natahovaná vizualice křesťanské příručky, která poselství natlouká do diváka hasičskou vyprošťovací sekerou, může bodovat snad jedině na nějakém festivalu křesťanské mládeže. Nikdo neumře (i když slizký doktor by zasloužil baseballovou pálkou přes makovici), dva se znovuzroděj, ale pochybuji, že pod přívalem návodných scének (vede hasič s hlavou v dlaních pod dřevěným křížem a veškeré hovory hrdiny s otcem) někdo opravdu uvěří v Ježíše. A výplatní listina na konci je delší než u animáku od Pixaru. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Citovo veľmi prázdny film zaoberajúci sa veľmi dôležitým problémom dnešnej doby - rýchlo sa končiacimi manželstvami. 40-dňová príručka od otca ako nájsť opäť vieru v Boha, ako nájsť vieru v seba samého. Avšak rady podané plocho, bez hĺbky, medzi otcom a synom prázdno ako v priepasti. Za odvážny výber tematiky však prihodím hviezdičku. ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené svedectvo o sile Božej pomoci v živote človeka. Vynikajúci scenár (až na typickú, mierne gýčovú americkú záverečnú scénu v záhrade), výborná réžia, herecké výkony a svieže tempo dokážu diváka zaujať a vtiahnuť ho do príbehu tak, že je nútený premýšľať o svojich postojoch a prehodnocovať ich. Som milo prekvapená a trochu aj dojatá, že existuje tento film, a to práve v dobe, kedy je všeobecná kríza manželstva a rodiny. Z vlastnej niekoľkoročnej skúsenosti viem, že život v manželstve je občas veľmi ťažký, a žiadna kríza nie je jednoduchá, ale súhlasím s tvorcami - s Božou pomocou sa dá všetko zvládnuť. Som vďačná za tip na dobrý film a za povzbudenie vo viere. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

I keď sa kresťanstva dotkli len nepatrne, vo filme získava dostatočnú podporu. Ten akýsi moment zlomu v Calebovom snažení bol hlavne moment, kedy si uvedomil že do toho nedával srdce. Bolo by ale vzácne nájsť muža ktorý by zachoval stanovisko ako náš hlavný hrdina. A tento love story má ešte jeden zádrheľ - už od začiatku nám bolo prezradené ako sa skončí, preto prekvapenia môžeme odložiť stranou, mnoho ich tu nenájdeme. Aj napriek tomu, že náš príbeh pôsobí zázračne, nájde sa pár pekných momentov a samozrejme hudba je radostná a empatická, tak prečo nie. ()

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Na pozadí standardního schématu nefungujícího manželství, které je nakonec zachráněno, stojí rada, jak z toho ven. Film docela neotřele dělá reklamu knize, ale předně ukazuje, že i "ztracené" se dá zachránit. Chce to jen skutečně milovat a něco tomu obětovat. Jen Bůh je do filmu trochu uměle včleněn, až to může působit trochu rušivě, tak navíc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)

Reklama

Reklama