Reklama

Reklama

Pro sjednocenou Evropu

(TV film)
Česko, 2004, 53 min

Obsahy(1)

Jací byli a jací jsou křesťané, kteří kdysi i dnes spoluvytvářeli sjednocenou Evropu.

Dokument zaměřený na vývoj sjednocené Evropy. Představuje jej spíše jako proces postupného vytváření vztahů mezi lidmi, než jako soubor projektů a koncepcí. Po boku všech ostatních a spolu s nimi od počátku měly a i dnes mají v tomto procesu své místo také křesťané. Jejich pozice je možná zvláštní v tom, že se hlásí k pohledu na svět a k hodnotám, které evropskou kulturu po tisíciletí formovaly. O minulé i přítomné účasti křesťanů v tomto dění vyprávějí historické dokumenty i současní lidé z několika evropských zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje vznik EU v evropských státech, křesťanskou zásluhu a vliv na vznik EU, zemědělskou situaci v Česku po druhé světové válce a po nástupu komunismu k moci. V dokumentu vystupuje jedna rodina z Česka a jedna z Francie a mluví o svých farmách, historii, pocitech a i o budoucnosti. Do toho spousta dalších nezáživných informací. Dokument je sice odborně udělaný, ale tak nudný, že by ho sledovat do konce měl problém i student VŠ se zaměřením na EU. Hudební spolupráce: Jan Hubáček ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Poměrně krotké a korektní, ale vystupují zde autority jako Jan Sokol nebo Václav Malý a dokument je poctivě zpracován. Dávám 70%. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama