Reklama

Reklama

Sedmero pilířů Stefana Milkova

(TV film)
Česko, 2008, 56 min

Režie:

Petr Lokaj

Obsahy(1)

Portrét sochaře, významného představitele generace dnešních padesátníků a člena proslulé výtvarné skupiny Tvrdohlaví, mapuje jeho život, který začal v Bohumíně, ovšem s kořeny sahajícími do Bulharska i do Polska, jeho inspirační zdroje i neustálé zápasy s hmotou i se sebou samým. Absolvent VŠUP v Praze v ateliéru profesora Malejovského prozatím urazil dlouhou cestu, plnou hledání. Vystavuje hodně v zahraničí, realizuje velké projekty pro veřejná prostranství. Zabývá se také aktivně hudbou, scénografií, malbou, grafikou, je vášnivý motorkář, prostě takový renesanční člověk 21. století. Věčný kluk s dlouhými šedivými vlasy a velkýma rukama klasického sochaře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

To co chtěli současní umělci sochaři či malíři říci na výstavách moc nechápu. Prý zobrazují své nitro. V tomto dokumentu vidíme hodinový monolog umělce. Jeho výroba elektrických kytar pro slavné umělce jako vedlejšák ukazuje, že je Milkov velmi zručný a nadaný. Není to špatné, ale je to takové jako když posloucháte někoho v hospodě a za dvě hodiny z toho jste unavenej. Hodnotím mírně naprůměrně 55%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dokument o člověku, který mi není blízký ani smýšlením, ani tvorbou. Pro pro seznámení se s jeho dílem ho považuji za přínosný. Vzhledem k délce by slušelo ubrat muziky, poskončení mi hučelo v hlavě. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Milá Kláro, dneska jsem v práci viděla dokument, kvůli kterýmu jsem zapomněla na oběd. Byl o sochaři, jehož jméno mi nic neřeklo a ani jeho práce mi neni známá, ale je to člověk podle mýho gusta, takovej všeuměl a jak krásně mluvil o životě a svejch snech a ještě k tomu skvěle vypadal a charisma by se dalo krájet, přitom už byl starší, ale to nevadí, jen to dolejvá naději a víru :))). Měj se. L. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama