Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Šárky Ullrichové (S04E09)

(epizoda)

Obsahy(1)

Šárku Ullrichovou poprvé přivedla v deseti letech před kameru režisérka Věra Plívová-Šimková ve svém filmu Nefňukej, veverko.
Šárka se bez potíží dostala na herectví na DAMU. Po škole byla rok v angažmá v divadle v Liberci, pak se přestěhovala do Prahy a hrála ve sdružení CD 94. Na radiu Kiss'98 uváděla vlastní magazín, v České televizi pořad Game Page.
Kolegové vzpomínají, že si občas nebyla schopná zapamatovat ani pár vět textu. Občas byla zoufale vyčerpaná. Všichni to přičítali velkému pracovnímu vypětí. Ještě když vyhrála konkurs na roli feťačky Zuzany v seriálu Ulice, v jednom rozhovoru mluvila o tom, jak těžké je zahrát člověka závislého na drogách. V té době už však na nich byla závislá sama. V kombinaci s alkoholem to vypadalo, že její kariéra rychle skončí a dostane vyhazov ze všech míst.
Šárce došlo, že to začíná být vážné a vyhledala terapeutickou pomoc. Letos v květnu se rozhodla pro radikální řešení: požádala o léčbu v léčebně pro závislé v Červeném Dvoře u Českého Krumlova. Léčila se tam třeba i Tereza Pergnerová. Přes dvě stě kilometrů od Prahy, minimálně dva měsíce, pak ambulantní léčba.
Šárka je rozhodnutá tentokrát se vyléčit. Definitivně. Bere to jako šanci na změnu a nový život. Rozhodnutí nebylo jednoduché. Podaří se jí znovu vrátit k herectví? Navíc s nálepkou člověka, který byl závislý na drogách. "Jenže tak, jak to bylo, už to stejně dál nešlo," říká Šárka. V seriálu ulice s ní zatím počítají dál. Chce se vrátit i do divadla. Kameru má ale přece jen nejradši.
Průvodkyní třináctou komnatou Šárky Ullrichové, na její cestě od závislosti k svobodě, je moderátorka Martina Vrbová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šárku Ullrichovou jsem do této doby znal pouze od vidění ze seriálu o PC hrách. ...nechci plašit, ale 13. Komnata o ní mi dost připomněla někdejší intimní zpověď Terezy Pergnerové a asi všichni víme, co se dělo potom. Snad se historie nebude opakovat, ... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších a nejdojemnějších 13. komnat, které jsem viděl. Musím pochválit autory tohoto cyklu, že je napadlo tento pořad vytvořit a my můžeme nahlédnout do soukromí slavných osobností. Komnata Šárky Ullrichové je velmi dojemná. Hlavně asi v polovině, kdy Šárka mluví o smrti svého otce. Když zemřel, tak jí bylo 10 let a její matka se zanedlouho provdala a Šárka tím pádem získala otčíma. Šárka mě utkvěla v paměti hlavně díky pořadu o počítačových hrách, který se jmenoval Game Page. Po té se tato herečka vytratila z obrazovky. Před třemi lety se začala pravidělně objevovat každý všední den na TV NOVA v nekonečném seriálu Ulice. Režisér Hynek Bočan ji obsadil do role feťačky Zuzany. A Šárka v jednom rozhovoru tvrdila, že je velmi těžké zahrát člověka závislého na drogách. V té době už však na nich byla závislá sama. Jsem rád, že se tato herečka s velkým talentem dostává z nejhoršího a já ji přeji mnoho úspěchů v „novém“ životě. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama