Reklama

Reklama

Sbohem Bruce Lee

  • Tchaj-wan Xin si wang you xi (více)
Tchaj-wan, 1975, 84 min

Obsahy(1)

Lee Shaio Lung se přímo neuvěřitelně podobá nebohému Brucemu Leeovi. Je vynikající sportovec a mistr kung-fu. Proto mu režisér Chow a producent posledního filmu s Brucem Leem navrhnou, aby jim pomohl dokončit poslední Leeův film. Tak vznikl tento film, v kterém Lee za pomoci špičkové techniky kung-fu bojuje proti nebezpečné mafii. (spanel22)

(více)

Recenze (12)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Už si moc z filmu nepamatuju,jen to,že to vydal Interzonic a taky ty závěrečné souboje a úvodní píseň. "King of Kung-Fu." Napodobitel Bruce Lee se moc nepovedl,žlutá kombinéza mu moc nesluší. Souboj s černoškým boxérem je trapný,oba jsou pomalí a boxer je tak neschopný,že jen čeká,až ho herec zmlátí. Většina soubojů je nepodařená z toho důvodu,že moc dobře nevypadají. Jedině ta píseň je dobrá,ale nic víc. Myslím,že tenhle film nemít názvu jeho jméno a být o něm,tak se na něj zapomene úplně. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mrtvý už neožije, tehdy technika ještě nebyla, a tak se stříhalo...dnes je to pravděpodobnější, že by něco podobného a dosti reálného mohlo spatřit světlo světa.. :-) ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl asi v 11 letech a moc se mi to líbilo, podruhé teď ve 27 a musím se smát tomu, jak otřesný film to je. Plně se ztotožňuju s kritikou kolegů níže. Příběh je o ho*nu, nemá logiku, (kdyby chtěli tu borku shodit z věže, tak na nic nečekají a nedrží ji minutu hlavou dolů, očekávajíc než se hlavní hrdina zmátoří) Furt, že někdo vzal nebo měl přenést nějaké peníze - na logiku sledu děje se někdo úplně vys*al, aspoň by jeden čekal pořádné boje, jak už to bývá, když je příběh slabý. Souboje mají však stejnou úroveň, tedy žádnou. Hlavní hrdina při přemetech vypadá hodně chatrně a jeho protivníci, kteří dle slov hlavního padoucha, jsou nejlepšími bojovníky celého světa, to zahráli směšně. Ani jeden z nich nebudí strach nebo nedejbože respekt. Film těží jen z Bruceova odkazu a za to strhávám ještě jednu hvězdičku. I ten Game of Death, kterej byl jen rejžák na prachy, tak v sobě kus Bruce Leeho obsahoval. Tohle je pure s*it. 25% ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně o tom, že Bruce bojuje v pagodě, přičemž v jejím každém patře na něj čeká jiný protivník s jiným způsobem boje. Je až neuvěřtelné, jak se na to tvůrci vysrali a vůbec se nestarali o choreografii; do rolí těch bojovníků obsadili asi někoho ze štábu, kdo zrovna šel kolem, protože jinak nevim. Ty souboje jsou tak diletanský, že to už ani není k smíchu. Na úvod jsem se tedy pravda zasmál dvojici hovad, kteří (obnažení do půli těla) na Bruce nakráčeli s punčochama přetaženýma přes ksichty. Pak tam byl řecko-římskej zápasník, kterej působil spíš jako nasranej houmles, kterýmu sebrali krabicák. Samuraje ani nehrál Japonec, prostě jen nějakýmu zvukaři přilepili kotlety a bylo to. Nejubožejší je ale asi boxer, kterej (soudě podle toho jak je rozhozenej) očividně zkoušel boxovat poprvý v životě a spíš vypadal jako někdo, kdo se topí. Pak je tam týpek v turbanu, kterej poskakuje v tureckým sedu (asi to měl bejt Turek ale hrál ho Číňan) a ten je hustej, protože třeba dostane nunčakem ránu do břicha a ani to s ním nehne. Smutnej příběh. ()

divokeprase odpad!

všechny recenze uživatele

„Neohrabaný“ hlavní hrdina, který napodobuje Bruce Leeho (dokonce má i podobnou kombinézu), těžkopádně bojuje s protivníky v různých patrech pagody (i když podle trapné kulisy za oknem se jedná o stejnou místnost využitou několikrát) ve stylu Bruceovy Hry smrti, kdy se v každém patře setkává s „mistrem“ určitého způsobu boje. (Ve finální části filmu zde kupříkladu proběhne souboj s jakýmsi samurajem, při kterém hlavní hrdina mizí jako „dědeček hříbeček“, z čehož poté jeho protivník dostane neskutečný záchvat, nebo souboj s boxerem (černochem v trenýrkách, který určitě něco bere) neschopným trefit protivníka jelikož své údery očividně směřuje mimo hlavu pobíhajícího hlavního hrdiny, nemluvě o souboji ukrutného čínského Inda s turbanem na hlavě, který chce svého protivníka zlikvidovat tureckým sedem apod.). Většina soubojů neodpovídá ani zdaleka svou kvalitou průměrným soubojům Hongkongských filmů 70. let, natož aby odpovídala bojovým scénám, jejichž choreografem byl Bruce Lee, který dokázal i neprofesionály rozestavit tak, aby dostali úder nebo kop v pravý okamžik, přičemž celý souboj byl připraven tak aby vypadal přirozeně a věrohodně. Kdyby mi na začátku filmu někdo řekl, že před natáčením byl při náboru bojovníků celý štáb v místní hospodě a celou věc natočili po deseti pivech s místními štamgasty za pár hodin, sledoval bych film možná s větším respektem :). ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama