Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (5)

plakát

Šílenci na prknech (2001) 

Pohodová komedie, která spojuje sport s konzumací alkoholu, kdy tato kombinace obzvláště za přispění Zacha Galifianakise, nebo A.J. Cookové je prostě výborná. Rovněž mě příjemně překvapil Jason London v hlavní roli Ricka a autor samozvaných průpovídek David Koechner. Celý film je doprovázen soundtrackem Michaela Andrewse, který je jako ušitý na míru. Snowboarding, schválnosti opilému Zachovi, akce v hospodě s teplým barmanem Davidem Denmanem a mnoho dalších neskutečných zážitků s herci, kteří si na nic nehrají a působí naprosto přirozeným dojmem, jako by spolu žili (pili) už od dětství (včetně Zachova bráchy „Prasíka“). Na to vše v krásné přírodě zasněžených Aljašských hor dohlíží socha Papa Muntze (samozřejmě s holým zadkem). „Býčí horo, zůstaň pořád stejná“ :)!!!

plakát

Sbohem Bruce Lee (1975) odpad!

„Neohrabaný“ hlavní hrdina, který napodobuje Bruce Leeho (dokonce má i podobnou kombinézu), těžkopádně bojuje s protivníky v různých patrech pagody (i když podle trapné kulisy za oknem se jedná o stejnou místnost využitou několikrát) ve stylu Bruceovy Hry smrti, kdy se v každém patře setkává s „mistrem“ určitého způsobu boje. (Ve finální části filmu zde kupříkladu proběhne souboj s jakýmsi samurajem, při kterém hlavní hrdina mizí jako „dědeček hříbeček“, z čehož poté jeho protivník dostane neskutečný záchvat, nebo souboj s boxerem (černochem v trenýrkách, který určitě něco bere) neschopným trefit protivníka jelikož své údery očividně směřuje mimo hlavu pobíhajícího hlavního hrdiny, nemluvě o souboji ukrutného čínského Inda s turbanem na hlavě, který chce svého protivníka zlikvidovat tureckým sedem apod.). Většina soubojů neodpovídá ani zdaleka svou kvalitou průměrným soubojům Hongkongských filmů 70. let, natož aby odpovídala bojovým scénám, jejichž choreografem byl Bruce Lee, který dokázal i neprofesionály rozestavit tak, aby dostali úder nebo kop v pravý okamžik, přičemž celý souboj byl připraven tak aby vypadal přirozeně a věrohodně. Kdyby mi na začátku filmu někdo řekl, že před natáčením byl při náboru bojovníků celý štáb v místní hospodě a celou věc natočili po deseti pivech s místními štamgasty za pár hodin, sledoval bych film možná s větším respektem :).

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Politická satira, parodie na reklamní šoty a hlavně černý humor v podání Petra Čtvrtníčka, ale také nezapomenutelné kurzy německého jazyka Alles Gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry, to je Česká soda. Samotný televizní pořad jakožto soubor skečů televizního zpravodajství je ke svým obětem nemilosrdný a humorné příspěvky se často pohybují až na hranici vkusnosti. Nikdy však nezapomenu na pořady jako Naostro, či reklamy typu Pravý ležák nespěchá, nebo I muži mají své dny, ale také na poutavou reklamu automobilu „Schoda Henlein“ s alternativním pohonem na Cyklon B, nebo na neskutečné zatčení redaktora zpravodajství o počasí Jana Zákopčaníka pro opakovaný sexuální styk se zvířaty, kdy Zákopčaník sám na obrazovce přiznal, že nejtepleji bylo v Oslu :)…

Poslední hodnocení (206)

Na hraně zítřka (2014)

29.02.2020

Mentalista (2008) (seriál)

22.02.2017

Dexter (2006) (seriál)

21.01.2012

Vyhazovači (2008)

15.01.2012

Černí baroni (1992)

07.01.2012

Repo Men (2010)

05.01.2012

X-Men: Poslední vzdor (2006)

05.01.2012

Válka světů (2005)

05.01.2012

X-Men Origins: Wolverine (2009)

05.01.2012

Reklama