Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to spíš jak materiál pro nábor nových zájemců o práci vojáků z povolání. Předpokládal jsem, že američani jsou nejlepší piloti na světě, takže mne dokument v tomto směru nezklamal - budu možná koukat i na další díly s vědomím, že se jedná o demonstraci americké nadvlády a nám, hmyzu ze zbytku světa nezbývá, než na ně s posvátnou úctou zírat a do otevřených hub si ládovat přitom třebas brambůrky :-). Ale jako materiál, hodnotící historii, vyústěním ve vzdušné konflikty je podprůměrný, fandit tomu budou spíš závisláci nerealistických leteckých simulátorů na 1. stupeň obtížnosti :-), ovšem za pár let se budou těmto animacím usmívat přesně ti samí. Výborné hodnocení "Abes" :-))) ()

Wenca888 

všechny recenze uživatele

Většina informacích podaných piloty je pravděpodobně přibarvené o jejich představy. Těžko říct, zda piloti mají za války čas sledovat až takové detaily jako naštvaný výraz v obličeji pilota letícího vedle společně s hrozící pěstí. Nechci snižovat jejich odvahu, sám bych si v takové situaci cvrnknul do trikotu, ale jejich komentáře vyznívají často nevěrohodně. Jinak grafika dobrá... ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dokument určený klukům, pro které je snem kariéra vojenského pilota jenž pod tou správnou hvězdnatě-pruhatou vlajkou ratatá obří přesily nepřátelských letadel a pro které jsou důležitější výborně zpracované souboje podpořené nadšeneckými komentáři, než faktická přesnost a nezaujaté pojetí.__Národní hrdost a nadšení z bojové techniky jsou fajn jen pokud nepřerůstají v národní propagandu a nadšení z války, zvlášť když se jedná o dokument. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý seriál, který při vhodném dávkování dílů snad ani nemůže začít nudit. Leckdy neuvěřitelné historky ve spojení s dokonalou animací, k tomu bezchybný komentář osvědčeného Alfreda Strejčka. Moje nejoblíbenější díly se věnují legendárnímu Robinu Oldsovi (hned první část první řady), černošským letcům z Tuskegee, pilotům bombardérů, boji v nízké výšce, honu na Bismarck, prvoválečným soubojům dvoj a trojplošníků a také "tajným" zbraním - hlavně mému oblíbenému Me-163. Vydejte to už někdo na DVD! ()

vitak69 

všechny recenze uživatele

Seriál mi příliš jako jen proamerický nepřipadá, jistě natočili ti amíci a v Tichomoří bojovali prakticky sami proti Japoncům. Nevidím na tom nic divného, když někdo natočí dokument o hrdinech své země. Domnívám se, že přímo debilních sovětských filmů je podstatně více, které oslavují Rudou armádu (a mají zde pro mně nepochopitelně vysoké hodnocení) a která se chovala jako stádo kobylek, kam vstoupila, několik desítek let tráva nerostla. To, že kradla hodinky a kola bylo to nejmenší. Tento seriál nevychvaluje jen americké letce, ale třeba i Izraelské a přiznává, že Izraelští piloti jsou nejlepší na světě, tedy lepší i než američtí piloti. Zajímavé je, že život japonského pilota neměl prakticky žádnou cenu, jelikož japonská letadla nebyla prakticky pancéřovaná a ani japonský pilot neměl za sebou ocelový pancíř, tak jak to bylo zvykem u ostatních účastníků II. světové války. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama