Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

crjules 

všechny recenze uživatele

Vzrusujici!!! Podrobne rekonstrukce leteckych bitev a boju II.svetove valky, zname a mene zname boje, potesil me 12. dil II.serie- Letci z Tuskegee. Utok cernosske letky na letiste v Pardubicich. Kdysi jsme meli s bratrancem spor o ucasti cernych pilotu ve druhe svetove valce, kdy ja po shlednuti Letcu z Tuskegee hajil jejich ucast a on, zase stal za jakousi ucebnici (!) dejepisu a jejich ucast odmital. Spor tehdy zahasili nasi dedove, kteri zavzpominali ( ted pozor Chrudim!!!! ) jak lesni restauraci Monaco nad Slatinany, pokropil radnou davkou americky letoun /spletl si zrejme souradnice, nebo povazoval objekt za vojensky / , a to z takove blizkosti, ze tamni mohli videt zarive bily usmev cerneho pilota!! Jak uz jsem napsal vyse, dokument je mimoradne vzrusujici a obdivuhodne zpracovany.Fantasticke je, ze po letech v nem hovori i sami piloti, nyni jiz v pokrocilem veku. A ja mam husi kuzi a chce se mi smeknout! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dokument určený klukům, pro které je snem kariéra vojenského pilota jenž pod tou správnou hvězdnatě-pruhatou vlajkou ratatá obří přesily nepřátelských letadel a pro které jsou důležitější výborně zpracované souboje podpořené nadšeneckými komentáři, než faktická přesnost a nezaujaté pojetí.__Národní hrdost a nadšení z bojové techniky jsou fajn jen pokud nepřerůstají v národní propagandu a nadšení z války, zvlášť když se jedná o dokument. ()

Reklama

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Úžasná ukázka toho, jak by přesně neměl vypadat dokument. On to ani vlastně není dokument, je to náborový film k letectvu USA. Který říká něco ve smyslu : podívejte, jak vaši dědové (případně otcové) hrdinně bojovali a poráželi nepřátele naší skvělé demokracie a šířili svobodu. Nemá cenu popisovat jednotlivé díly, na netu jsou diskuzní fóra, které tento nesmysl do základu rozebrali. Přesto jestli chce někdo ověřit lživost těch bludů, existuje dost kvalitní literatury. Jeden příklad za všechny, v epizodě 3. v 1. sérii Žraločí perutě - v knihách Krvavá jatka I. a II. (Shores, Cull, Izava) najde přesný popis bojů, dokonce i některé přímo zmíněné v seriálu, srovnání je pak zajímavé... Na druhou stranu, má-li někdo rád pohádky, tak prosím, určitě si tento seriál užije. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí prvních třech dílů. Díly byli velmi podobné, takže ani nečekám, že by se mé hodnocení mělo změnit. Je to skvělý nápad, naanimovat letadla v bojových akcích a přiznávám, že já se na tu podívanou velmi těšil. Bohužel jsem si nevšiml, že tento seriál je americký. Já bych se nebál označit ho za propagandistický. Američané jsou zde ti nepřemožitelní, kteří vždy vyzrají nad svým nepřítelem a to buď pomocí vyspělejší techniky, nebo mazaností svých velitelů. To, že amíci, vždy v boji proti přesile zvítězili, mi přijde dosti nereálné, ale spíš se chlubí jen těmi boji, kde slavně zvítězili. Já ovšem tomuhle dokumentu všechno takříkajíc nežeru, a to je podle mě u dokumentu celkem problém. Tento dokument bych svým pojetím přirovnal k Československému týdeníku, kde naopak sověti byli ti dobří a kapitalisté ti špatní. Tady se to ovšem dělí na amíky a ty ostatní. Přesto se zde objeví sem tam nějaká zajímavost, které se dá věřit. Takže za to a za nápad dávám 2 hvězdy. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Treba az si zas budu hrat na pocitaci, tak to taky nekdo natoci. Treba se necham nekde sestrelit i ja, aby to nebylo tak silene jednotvarne jako tento pseudodokument. Autentickym zaberum leteckych souboju z II. svetove to nesaha ani po ponozky, ackoli tehda netocili v digitalni kvalite. update po dile s "dotlacenym" letadlem nosem letadla za nim radim do kategorie "pseudodokumentu" a prestavam sledovat, takovou blbost nevymysleli ani v TopGunu. Neverim jim uz ani slovo ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama