Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze slova krize stalo zaklínadlo současnosti. Na počátku krize byly dluhy, lákavý a snadný život na úvěr je fajn, dokud se to nepřežene a člověk zjistí, žýe nemá na splátky. Když nemáme poprvé peníze, půjčíme si v jiné bance, podruhé od známého, potřetí od nebankovní společnosti... dluhová spirála se začíná roztáčet a smyčka se nekompromisně utahuje kolem mě i celé mojí rodiny. Tohle je klasický scénář zadlužení se špatným koncem. Celkový dluh českých domácností aktuálně přesahuje 900 miliard korun... Televizní seriál Krotitelé dluhů vysílaný Českou televizí reaguje právě na tento společenský problém a snaží se pomoci těm, kteří problémy s dluhy mají, a zároveň varovat ty, kteří o nějakém tom úvěru uvažují. Kde děláme nejčastěji chyby? Proč žiju každý měsíc od výplaty k výplatě? Jak z toho všeho ven a přitom zabezpečit rodinu? Jak se z toho všeho nezbláznit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Moderní formát reality show naroubovaný na veřejnoprávní rámec produkce České televize. Tak o čem to tedy je? Olga a Karel mají měsíční čistý příjem 26 tisíc Kč. Celkové výdaje jejich domácnosti pak měsíčně činí 33 tisíc... (coby dokumentární sociologická sonda či ilustrování příčin současné celosvětové hypoteční krize ovšem za *****) ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Je důležité lidem ukázat, kam tahle cesta vede a že dostat se z průseru nemusí vždy jít. Jak tu v komentářích padlo, že je to nápad ukázat lidem finanční poradenství, tak to má i druhou stranu mince, finanční poradenství typu partn*rs, zf p a podobně tohle vůbec neřeší a ve všech směrech je za sebe člověk odpovědný sám a nemůže si myslet, že člověk, který z Vás má výplatu, udělá pro Vás to nejlepší. Tenhle pořad má ale jedno velké plus, rozpoutal debatu a těm na začátku cesty půjček a splátek ukázal, jak to může dopadnout, nebo ještě hůř. Jinými slovy ten chytřejší takové rady nepotřebuje, ten blbý si z toho stejně poučení nevezme. ()

Reklama

solver 

všechny recenze uživatele

Nic člověka nepotěší víc, než cizí problémy. Případně vědomí toho, že není takový loser. Ovšem některé ty díly jsou snad hrané. Například vyléčená shopaholička s podprůměrným příjmem a vizáží. Případně taxikářka, co bydlí v garáži a utíká přes sousedův pozemek, aby ji neviděli její podnájemníci? Obojí v první řadě :) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Spadnout do osidel dluhů, bank, exekutorů a v nejhorším případě i do kriminálů je opravdu hrozné. Sposta lidí si za to, však může samo a v každém díle co jsem viděl, byl debil, co si za to OPRAVDU SÁM MOHL. Litovat zadlužených lidí, co si užívali nad své poměry nikdy nebudu. Ale pomoci jim byse mělo, ikdyž spousta jich si toho neváží. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Docela mě tento pořad učaroval, je zvláštní sledovat osudy lidí, kteří se dostali do dluhové pasti svou blbostí nebo náhodou. Ale i kdybych nestudoval finanční obor tak dle mého názoru, to přinutí dost lidí uvažovat nad vlastními financemi (dělat si analýzu), takže chválím vzdělávací přínos, snad Provident a Cetelem jen tak snadno nezíská nové nešťastníky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama