foto

Adam Oľha

  • nar. 22.7.1984 (33 let)
    Košice, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam Oľha (1984, Košice) studoval na katedře dokumentární tvorby FAMU. Jeho bakalářský snímek Pěstitelé svatosti (2005) byl stejně jako předešlé krátké filmy uveden na tuzemských i zahraničních festivalech. Krátký film Martin – Lisabon (2006), v němž Oľha prokázal cit pro zachycování všedních událostí, se účastnil mezinárodní soutěže na festivalu dokumentů v Jihlavě. Podílel se též na dokumentech režisérů Lucie Králové, Jana Sachera nebo Pavla Abraháma, za sebou má i práci pro Českou televizi. Vedle filmové režie se věnuje též kameře, střihu a tvůrčí fotografii.

48. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2005 Světlík (studentský film)

Dokumentární

2017 Nezkrotitelný Kotík (TV film)
2016 Arzenál (TV seriál)
Amatérský film (E06)
Ostře sledovaná digitalizace (E01)
2015 Amatérský film
Česká fotka (TV seriál)
2014 Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
2012 Nový život
2011 Film o filmu Rodina je základ státu (TV film)
Monitor venkova
2008 Narozen 1940 (studentský film)
2005 Pěstitelé svátosti (studentský film)
2003 Smrt lesní (studentský film)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)
2009 Krotitelé dluhů (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Hmyz

Dokumentární

2017 Čechoslováci v gulagu (TV seriál)
2016 Arzenál (TV seriál)
Film lež (E05)
Jak se chovat (E04)
Hra na schovávanou (E02)
2012 Nový život
2011 Porucha (TV film)
2010 Cern: továrna na absolutno (studentský film)
2009 Benedikto! aneb Jak jsme vítali Josepha Ratzingera
2008 Naše jediná jistota je, že všechno dobře dopadne (studentský film)
2004 Hlavní hvězdou jsou piva (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 Světlík (studentský film)

Dokumentární

2017 Nezkrotitelný Kotík (TV film)
2016 Arzenál (TV seriál)
Amatérský film (E06)
Ostře sledovaná digitalizace (E01)
2015 Česká fotka (TV seriál)
2012 Nový život
2005 Pěstitelé svátosti (studentský film)
2003 Smrt lesní (studentský film)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)

Herecká filmografie

Dokumentární

2012 Nový život

TV pořady

2013 Tečka páteční noci (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace