Reklama

Reklama

Návrat cínové hole

(studentský film)
Hudební videoklip
Pohádka
Česko, 2006, 100 min

Režie:

Dalibor Stach

Scénář:

Dalibor Stach

Hrají:

Petr Stolař

Obsahy(1)

Honza Kocourek pozře kaši z kouzelného hrnku a zestárne o třicet let. Jde do světa zachránit princeznu Drtislavu z Boháčova království, aby udělal dobrý skutek a zbavil se kouzla. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (4)

sator

všechny recenze uživatele

Hudba: Kozatay - Lukáš Peterka, Petr Baraňák Hrají: Petr Stolař Triky: Dalibor Stach, Petr Macháně Režie: Dalibor Stach ()

Reklama

TedTonks 

všechny recenze uživatele

Na české poměry průměrná pohádka, která mi ale zkazila den. Nevím, jestli to tím, že se v okolí kde se natáčelo každý den pohybuji, nebo naprosto nevhodnými rockovými soundtracky (a to rockovou hudbu preferuji) nebo prostě mizer ými efekty a zpatlaným příběhem. Zkrátka budu ještě dlouho litovat toho, že se mi to DVD dostalo do ruky... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

K této pohádce jsem se dostal úplnou náhodou a sledoval jsem ji spíše ze zvědavosti, než z nějakého valného zájmu - kdo by ale také nebyl zvědavý na pohádku s podtitulem "První krušnohorská rocková pohádka." A tím se dostávám ke zřejmě největší výtce vůči tomuto dílku. Rocková hudba se totiž k příběhu absolutně nehodí. Pokud už cpát rock do pohádky, pak bych čekal nějakou hlubší souvislost s příběhem a postavami, jenže ta zde chybí. Rovněž scénář je místy trochu zmatený a někdy jsem moc nechápal, proč ta či ona postava dělá zrovna to a to, proč je ve filmu tahle scéna... no tvůrci měli nad scénářem prostě ještě trochu popřemýšlet. Také postsynchrony se moc nepovedly a dost kazí celkový dojem. Na druhou stranu je třeba uznat, že na ochotnický počin jde o celkem stravitelnou záležitost (komerční produkce občas vyvrhne pohádková zvěrstva, proti kterým je Návrat cínové hole Oscarovým skvostem). Normálně bych váhal mezi hodnocením 1 - 2*, ale Návrat cínové hole má něco, co nemá žádná jiná pohádka na světě - postavu Roupinky, respektive její půvabnou představitelku. Tato překrásná rusovláska je hlavním důvodem, proč jsem pohádku nakonec dokoukal, a tak i když se obvykle v hodnocení nenechávám něčím takovým rozhodit, tady mi to nedá a zvyšuji kvůli Roupince hodnocení. Roupinka je prostě kost!!! Snad to nebyla její poslední filmová role - příště nejlépe nějaká spoře oděná, Barbarellovského typu :o) ()

Reklama

Reklama