Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátník Tomas žije spolu se svou krásnou a milující ženou běžným životem. Společně bydlí v hezkém domě na kraji belgického města a oba mají dobrou práci. Tomasovi vlastně nic nechybí. Měl by být spokojený a šťastný. Přesto se ocitl v krizi středního věku a jeho mysl zahlcují depresivní touhy po úniku z tohoto světa do jiného života či do náruče smrti. Hledá svou vlastní identitu, mír ve své duši a smysl lidské existence. Jednoho jarního dne Tomas najde odpovědi na všechny otázky… Režisérka a spoluscenáristka Patrice Toye se citlivě ponořila do temnot mužské psychiky. Snímek, jenž uchvacuje vizuálně působivými obrazy depresivních snů, je psychologicko-mysteriózní meditací o křehkosti lidské duše. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Příběh muže, který svou krizi středního věku řeší utěkem do Jižní Ameriky mohl být přinejmenším zajímavě natočený. Nicméně, happy end se nekonal a on se po pěti letech vrací domů jak zpráskanej pes. Tam na něj čeká jeho bývalá manželka (která se mezitím znovu vdala) a spolu rozehrávají velice zvláštní vztah. Konec byl pro mě rozhodně neuspokojivý. Takový typický festivalový film, ačkoliv vůbec nevím čím se takové filmy vyznačují. (Febio 2009) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Píp... Čo to malo znamenať? Prečo tí ľudia konali tak, ako konali? O čom to bolo??? Do píp... Ak takto naozaj vyzerá mužská kríza stredného veku, tak to aby som si už začal kupovať zásobu konzerv a k tomu stan. Tomuto sa proste nedalo veriť. A tá jeho manželka? Tak určite :) SUNDANCE 2006 NAJLEPŠÍ SCENÁR ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Film, který podle mě lidé našeho věku (do 30 let) nemohou zcela pochopit a dostatečně ocenit a to proto, že prostě nezažili krizi středního věku a přijde jim jako něco nelogického. Proč ten vůl, když měl VŠECHNO, odcházel od manželky, domu, práce a peněz?! Několik starších porotců mi řeklo něco ve smyslu: "Jo, tenhle film je přesně o mně. Jenže rozdíl je, že on odejít dokázal, já ne". Je potřeba to vidět, je potřeba ho tolerovat. ()

Reklama

Reklama