Reklama

Reklama

Neobyčejné životy - Série 2 (2010) (série)


Ladislav Lakomý (S02E18)

(epizoda)

Obsahy(1)

Vzpomínka na vynikajícího brněnského herce, dabéra, recitátora a divadelního pedagoga... Ladislav Lakomý se narodil na Hané, ale prakticky celý jeho profesní život je spojen s Brnem. S Divadlem bratří Mrštíků a pak Státním, posléze Národním divadlem Brno. Patří k herecké generaci, pro niž je samozřejmostí mimořádná kultura projevu, vzdělání a široká znalost všech druhů umění. A o hluboké poznání opřené stanovisko ke světu, které čteme i z jeho postav na jevišti. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů této série, která samozřejmě stojí na charismatickem a otevřeném výpravěni pana Lakomeho. Oproti jiným dílům je i způsob předání informací přirozený a nenucený. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O svém životě vypráví herec sám bez dalších "mluvících hlav" a jak to u herců bývá, jsou schopni hovořit jen o divadle. Lakový vlastně na začátku vyprávění upozorňuje, že se zajímal jen o divadlo a hudbu. Shlédl jsem dnes na CT Art, kde je v archivu možno se na něj podívat. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ladislav Lakomý byla význačná osoba brněnského divadla, televize, dabingu a rozhlasu. Jeho charismatický vzhled a hlas byl vždy výjimečný. 20 let vyučoval na brněnské JAMU herectví a pod jeho vedením začínali např. Miroslav Donutil nebo Pavel Zedníček. V dokumentu vzpomíná na své začátky a postupně prochází celou svou životní etapou. Z jeho vyprávění převládá smutek a veliká pokora. Rok po natáčení tohoto dílu zemřel ve věku nedožitých osmdesáti let. Jedna z posledních věcí, co dělal pro televizi byl průvodce pořadem Poutní místa, kde jeho přítomnost byla téměř éterická, škoda že nebyla v pořadu použita alespoň malá ukázka. Vzpomínám si, když jsem si před pár lety koupil v brněnském antikvariátu U Jakubské Věže knihu Letokruhy Ladislava Lakomého, tak mi paní majitelka povídala, že na něj moc ráda vzpomíná jako na hodného a pokorného pána, který si tam chodil kupovat knihy a choval v sobě obrovskou kulturu projevu. Mimochodem ta kniha je moc pěkně napsána a obsahuje i spoustu archivního materiálu a fotografií. Doporučuji. ()

Reklama

Reklama