Reklama

Reklama

Polojasno

  • USA Partly Cloudy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2009, 6 min

Každý ví, že děti nosí čápi, ale odkud je berou? Odpověď se nachází ve stratosféře, kde oblační lidé tvoří děti z mraků a oživují je. Gus, osamělý a nestálý šedý oblak, je mistrem ve vytváření „nebezpečných“ dětí. Malí krokodýli, ježury, beránci a další – Gusova milovaná stvoření jsou umělecká díla, ale jeho věrný doručovací čáp Peck si s nimi užije své. Gusova stvoření jsou stále „problémovější“ a Peckova práce je tak stále těžší a těžší. Jak si jen dokáže poradit současně se svým nebezpečným nákladem i se vznětlivou náladou svého přítele? (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná je to jednoduché, infantilní, trapné a bůhvíco ještě, ale na druhou stranu je to nápadité (co dělá mrak, když brečí - jasně, začne pršet) a tak nádherně udělané, že ty čtyři prostě dát musím. Pixar má lepší kraťasy (můj nejoblíbenější je ten kapelnický promítaný před Rattatouille), ale tohle je tak roztomilé... Jojo, čtyři a právem. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jop jop. Tímhle začal dokonalý film UP, super nápad o tom jak to vlastně na tom světě chodí. Až se mě jednou budou moje děti ptát, jak se dělají děti, tak jim pustím tenhle animák a už to bude všecko jasný :o). Aspoň teda doufám :o) A jestli nebude, tak mu to pustím ještě jedou :o). Pixaři jsou prostě nadupaný jako vždy. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tradiční pixarovská poetika. Skvělý nápad se zde opět snoubí s precizním zpracováním a ve výsledku je tento příběh o přátelství mraku (přesně tak...mraku) vyrábějícího mláďata a čápa, který dopravuje jeho výtvory budoucím rodičům, dojemný a zároveň i vtipný. Studio Pixar opět nezklamalo. 85% ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Animace velice pěkná, ale to bylo pro mě asi tak vše. Není větší zázrak, když miminko vznikne z lásky mezi mužem a ženou a roste mamince v bříšku devět měsíců než když ho během jediné sekundy uplácá nějaký mrak, podobně jako štěňátko, koťátko, či třeba žraločátko? Podle mě tato animovaná groteska děti dost podceňuje (dospělé ještě víc) - proto se mi nelíbila a nebudu ji ani pouštět svým dětem. ()

deep blue 

všechny recenze uživatele

Technicky (rendering atp.) a graficky (až na ošklivý obličeje mraků) je to hezký, jinak jsem ale asi z jiný planety - koukal jsem tady na X recenzí a všichni se rozplývají jak je to geniální a roztomilý - mně se to teda obsahově vůbec nelíbilo. Asi nedokážu vnímat správně tu nadsázku, ale nechápu co (podle reakcí publika atd.) je vtipný/roztomilý na tom, že ostatní čápi nosí štěňátka a koťátka a jeden jedinej bez zřejmýho důvodu vyžere mrak, co neumí dělat nic jinýho než nějaký kousavý a trkací bestie a nositel je mu skoro ukradenej. A když toho má čáp zdánlivě dost tak se ještě ten mrak dovolí naštvat! Finále kdy čáp (aspoň ten je sympatickej) přiletí v chráničích a dostane teda "na výraz díků" za něco jako věrnost a obětavost elektrickýho úhoře, na kterýho jsou mu chrániče k ničemu, tak to byl teda fakt vrchol (jak vtipné). Přijde mi to jako smát se šikaně, někoho to možná pobaví, mě to vytáčí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V některých kinech promítáno před Up (2009). (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno