Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (897)

plakát

Reportér (2012) 

Pulpem, jižanským potem a aligátoří krví zbrocený příběh o dospívání. Krásně zemitá story s pár zábavně ujetými momenty, zvrhlá romance (na více úrovních), která ve scénách z bažin sklouzává až k hororu. Celé to má navíc vyloženě fantastickou dobovou atmosféru, stylovou analogovou kameru s použitím 16mm filmu a především nadupané herecké obsazení, kdy si každý svůj part zatraceně užívá, hlavně pak zmalovaná láca Nicole Kidman a slizák John Cusack. Laskomina.

plakát

Kongo (1995) 

Béčko jak řemen s legendárním Herkermerem Homolkou, věřím, že knižní předloha nemohla být až tak pitomá, a tak chápu obecnou nasranost na tuhle adaptaci, ale s odhlédnutím od toho to je prostě zábavná devadesátková jízda s fajn postavami a funkčním humorem. V dětství jsem to žral, protože to mělo takový ten "indianajonesovský" čmuchl (sice tak trochu z wishe...), teď se ale na to bojím podívat znovu, co si budem...

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Na nejmenovanou klasiku od Polanského se to vůbec nechytá, navzdory snaživé Sweeney a občas obstojné atmosféře.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Rebel Moon je vypravěčsky tak na úrovni akčních videoher z devadesátek, potažmo z nultých let. Esence lazy writing, svět - navzdory tučnému rozpočtu a spoustě efektů - až nechutně vyprázdněný a sotva uvěřitelný. Zápletka plytká, jako vykrádačka Sedmi samurajů/Sedmi statečných vlastně až urážející. A celý ten sci-fi svět, který se Snyder snaží budovat, zůstal co do vrstevnatosti i po dvou více než dvouhodinových filmech stále na úrovni prvotního pitche. A co ta akce? Šeď a nuda, tradiční zbytečné zpomalovačky (tentokrát i v případě scény sečení obilí, které bylo vyloženě k smíchu), nulový drive, trapný patos, nulová originalita a kostrbatá choreografie. Všechno špatně, Snyder by se měl vrátit k zombíkům, ale k těm z roku 2004, za dvacet let jeho režijní um totiž značně zdegeneroval.

plakát

Pearl Harbor (2001) 

Tmavomodrý svět > Pearl Harbor... ale akce je fakt super, to zas jo.

plakát

Virtuozita (1995) 

Podobný případ jako u některých sandlerovek - vzpomínky z puberty to vykreslovaly jako o jeden-dva řády lepší film, než jakým ve skutečnosti je.

plakát

Mi mefahed mezeev hara (2013) 

Chápu, proč byl Tarantino z toho filmu tak nadšený. Je to precizně vystavěný multižánrový zážitek a řeknu vám, že s přibývajícími minutami chvílemi až nesnesitelně napínavý. Mám rád filmy, u kterých není tak snadné odhadnout, co bude následovat, přičemž v případě Big Bad Wolves jsem celou situaci průběžně přehodnocoval až do samého závěru. Navíc - vzhledem k tomu, jak je to brutální a temný film - oplývá i povedeným humorem (dosti černohumorným, samozřejmě, občas ale i situačně přímočarým). Herci jsou typově naprosto přesní, režie precizní a vyprávění, ač táhlé, po celou dobu zcela soudržné... ani zbytečná minuta navíc. Skvělý film!

plakát

Zabiják (2023) 

Audiovizuálně a střihově nejvypiplanější film od... asi od posledního Finchera nebo Villeneuvea. A že to má plytký scénář a je to o ničem? To tam nevidíte veškeré to kontemplování nad povahou kapitalismu, perfekcionalismu a hlavně o identitě a sebeklamu? Navíc za mě teda i naprosto dokonale vystihuje dynamiku na pracovišti v kapitalistickým podniku. A vlastně... nenatočil si Fincher tak náhodou taky trochu introspektivní film o svém vlastním procesu tvoření a pohledu na audiovizuální díla?

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Vcelku zábavné, Cage a Pascal to neskutečně táhnou, jejich bromance je vlastně to nejlepší na celém filmu, očekával bych ale vzhledem k tématu ještě trochu víc odvázaný scénář... třeba něco více ve stylu Charlieho Kaufmana. Takhle se to v druhé půlce akorát přehoupne do generického akčňáku (ze kterého si však taky samo střílí, chápu...), navíc poněkud nudně zrežírovaného.