Reklama

Reklama

The Union: The Business Behind Getting High

  • Česko The Union (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jak je to vlastně s marihuanou? Zabíjí? Stanete se na ní závislí? Jaká je šance, že marihuana nastartuje vaši cestu k tvrdým drogám? Je to lék, nebo hrozba? Svůj pohled na tuto problematiku se snaží podat dokumentární snímek s jednoznačným názorem - legalizace marihuany je nevyhnutelná. The Union vám ukáže, že na tuto problematiku se dá dívat i jiným pohledem, než je nám v současné době často předkládán. (CrazyLom)

(více)

Recenze (32)

zaam 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zaujatý a jednostranný dokument, na druhou stranu se opírá o tvrdá fakta. Neuvěřitelně jsem si ho užil a teď, i když sám marihuanu nepožívám, ji budu obhajovat, kdykoli budu mít příležitost. Legalizace! ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Hm, podľa tohto dokumentu by si človek mohol myslieť, že marihuana je dar z nebies bez jediného negatíva... Až na tento nedostatok je to veľmi zaujímavý dokument, ktorý na konope a jeho využitie nazerá z mnohých hľadísk - medicína, textilný, papierenský i energetický priemysel, problémy súvisiace s prohibíciou - pričom za všetkým treba hľadať biznis. ()

VonHayek 

všechny recenze uživatele

Krásný výcuc z problematiky kolem marihuany a její kriminalizace. Je zde celkem objektivně probrán snad každý aspekt týkající se ganjy, ovšem dle mého byly ve filmu mírně upozaděny argumenty protistrany - stále je to dokument a v tom by měly mít dostatečný prostor všechny strany, byť by jejich argumenty byly sebehloupější či přímo vylhané... (proto ta jedna hvězda mínus) ()

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Děti, hulte marihuanu, je to zdravé, budete tu do 120!! Ano, tak přesně tohle hlásí tento dokument! Hmm, absurdní! Snaží se nám vyvrátit názor, jak je marihuana špatná, a stěžují si, proč je vlastně zakázaná! Když tak koukám na prvních 30 minut, musím se smát! Můj hurónský projev je přerušován výkřiky typu "Američané by měli přestat přemýšlet"! Marihuana nezpůsobuje smrt? Cigarety také ne, jen způsobují kornatění cév, a to stejně jako marihuana!! Á propos většina lidí si stejně trávu "řízne" tabákem, tudíž se dá říct, že jointy zabíjejí stejně jako cigarety! :D U tohoto dokumentu mi chyběly názory proti (ano, tolikrát to tu bylo řečeno a já s tím jen souhlasím)! Názor vyhraněn pouze a jen na legalizování "lehké" drogy (sakra, co je to za dělení? Droga jako droga! Spíš by se mělo dělit na drogy zakázané a legalizované)! pokud se na to podívám z druhého konce, jen málo opravdových huličů veselého plevelu by souhlasilo! Nikdo by si nechtěl kupovat 20 jointů v krabičce! Alkohol si jen tak někdo nevyrobí, cigarety kupovat v krabkách je jednodušší, ale tráva je něco jiného! Ta se dá koupit a ubalit podle svého "návyku" a chuti! Nehledě na to, že by spousta lidí přišla o obživu! Naopak si myslím, že spousta huličů chce, aby látka byla zakázána! Možná mají Američané jen smůlu! Náš zákon o toleranci 5 kytek snad vyhovuje všem! Dávám 1 hvězdu za prámálo dobrých názorů! ()

hAldarion 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodně lidí (podle komentářů) moc nepochopilo oč tu vlastně běží. Dle mého názoru tento dokument právě argumenty "protistrany" vyvrací a rozebírá. "Protistrana" je to jediné co můžete slyšet z televize, číst v novinách. Zastáncům nebo nedejbože objektivnímu názoru na problém se dostává minimum prostoru. Naopak tento dokument se o velkou míru objektivity přinejmenším snaží. Fakta jsou (co bylo v mých silách dohledat) podložená a nenajdete jednou výzvu ve smyslu - kuřte nebo nejste lidé apod.. Když bude člověk kouřit marihuanu každý den a bude high 24/7 nebude samozřejmě schopen fungovat jako ostatní, kdyby byl, nebyla by marihuana drogou. Avšak jak bylo v dokumentu řečeno, vidličky jsou také potenciální hrozba (můžu si ji zabodnout do oka), zakážeme je?! Většinu zde vznesených "argumentů" proti, lze vyvrátit pouhým shlédnutím dokumentu, proto myslím, že průměrně inteligentní člověk musí prozřít. Ne, nezačne marihuanu kouřit, pochopí ale ty, kdo tak činí a nad zarytými odpůrci nejspíš jen s povzdechem pokrčí rameny. Na závěr seznam ocenění a recenzí dokumentu z oficáních stránek. Hodnocení: 99.9%. ()

TVManiac 

všechny recenze uživatele

Dokument určený těm, kteří mají pozitivní vztah k této rostlince, ALE především pokrytcům a lidem, kteří hází konopí do stejnýho pytle jako heroin. Solidní dokument 90% ()

elgato 

všechny recenze uživatele

Dokument snažící se o osvětu konopí. Dobrý, užitečný, ale je tak jednostraně natočený, až to působí uměle ... tudíž špatně. Veškeré argumenty proti konopí jsou hned vysvětleny jako zcestné, zmanipulované. Není mi jasné pro koho je ten dokument natočený - lidem co konopí ať už v jakékoli podobě berou za součást běžného života nic nového neřekne, a lidem co odsuzují konopí v jakékoli podobě přijde jako něčí shulená pohádka. btw: nechápu jak tak obyčejný dokument múže mít na ČSFD takové hodnocení. Kecám, chápu a mrzí mě neobjektivita našich hodnocení. ()

Duston_Movie 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spravený dokument, prekvapili ma scény z pivnice, kde pestovali trávu. Áno, mali by ju legalizovať, ale to by nemohli byť ľudia takí, akí sú. Škoda, že bol tento dokument jednostranný, tak mu musím dať 4 ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a přál bych si, aby tu bylo víc, takových pořadů, ale měl jsem občas pocit, že se mě snaží zmanipulavat. ()

GanjaManCZ 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký milovník konopí, se mi tento dokument velice líbil. Film poukazuje na pokrytectví společnosti a odkrývá pravdu o marihuaně, která nám je společností zatajována. K vidění je zde známý herec a moderátor Joe Rogan, nebo např. bývalý obchodník s konopnými semínky Marc Emery. ()

Reklama

Reklama