foto

Tommy Chong

  • nar. 24.5.1938 (82 let)
    Edmonton, Alberta, Kanada

Biografie

Víťaz Grammy Award Tommy Chong je legendárny pre jeho príspevok k americkej komediálnej kultúre ako súčasť dua Cheech & Chong. Táto dvojica hrala v siedmich filmoch, z ktorých väčšinu Chong písal a režíroval. Takisto zrežíroval sólo film “Far Out Man“ a objavil sa vo viac ako 20 filmoch ako herec, režisér či scenárista.
Chong zvykne cestovať so svojou manželkou Shelby na turné po krajine, tvoria komediálne duo. Ak nechodí po turné, žije s rodinou v Los Angeles.

dikop

Herecká filmografie

Filmy

2019 Barva z vesmíru
Jay and Silent Bob Reboot
2018 Railroad to Hell: A Chinaman's Chance
2017 It's Gawd!
2016 Zootropolis: Město zvířat
2013 Cheech & Chong's Animated Movie
Gingerdead Man Vs. Evil Bong
2008 Chinaman's Chance
2006 Evil Bong
2005 Secret Agent 420
2003 Sláva jen pro mrtvé
2002 High Times Potluck
2001 Myčka
1998 Mazaní hoši
1997 Bláznivé manévry
1995 Banda na výletě
1992 FernGully: Poslední deštný prales
Life After Sex
1990 Buď v klidu
Nástraha
Spirit of '76, The
1989 Tommy Chong Roast, The (TV film)
1985 Get Out of My Room
Po zavírací době
1984 Korsičtí bratři
1983 Still Smokin
Žlutovous
1982 Nikdo to nemá lehké
1981 Krásné sny
1980 Příběhy Cheeche a Chonga
1978 Stoupat jak dým

TV seriály

2016 Trailer Park Boys: Out of the Park (TV seriál)
2014 Vychovávat Hope (TV seriál)
Jak kouřili trávu (S04E16)
2013 Millerovi (TV seriál)
2012 Comix from the Underground (TV seriál) - a.z.
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
The Bangover (S01E08)
Simpsonovi (TV seriál)
Haluze nocí Svatojánských (S22E16)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
2006 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Zlaté finále (S08E22)
Fezův duch (S08E21)
Marná lásky snaha (S08E17)
další epizody (7)
2005 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Konec jedné éry (S08E06)
Striptýz (S08E05)
Rozlučka se svobodou (S08E03)
další epizody (7)
2002 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Ericův falešný alarm (S04E25)
To je '70s muzikál (S04E24)
Narozeniny Hyda (S04E23)
další epizody (8)
2001 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Vánoce Erica Formana (S04E12)
Zapomenutý syn (S04E09)
Nepříjemný ples (S04E07)
další epizody (10)
2000 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Táta Hyda (S03E03)
Marihuanové šílenství (S03E01)
Donnino tajemství (S02E26)
další epizody (7)
Městečko South Park (TV seriál)
Čerokézské vlasové tampony (S04E06)
1999 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Společná noc (S02E08)
Dharma & Greg (TV seriál)
Tie-Dying the Knot (S03E08)
1987 Nardwuar the Human Serviette (TV seriál)
1986 Miami Vice (TV seriál)
Trust Fund Pirates (S02E21)

Dokumentární

2018 Máme jasno (TV seriál)
2017 I Am Sam Kinison
The Legend of 420
2014 Boardwalk Hempire: The Rise and Fall of the Medical Kush Beach Club
Fluffy Movie, The
Gone South: How Canada Invented Hollywood
Lennon or McCartney
2010 Teď něco uvidíte!
2007 American Drug War: The Last White Hope
Union, The
2006 A/k/a Tommy Chong
2005 Comedy Gold (TV film)
1999 Tráva - dějiny hulení
1988 Michael Jackson: The Legend Continues
1984 Making of 'The Corsican Brothers', The (TV film)
1983 Group Madness
1982 It Came from Hollywood

Hudební videoklipy

2014 Fergie feat. YG - L.A. Love (La La) (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2015 Hot Ones (TV pořad)
2013 Rokenrolová síň slávy 2013 (TV pořad)
2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Standard, The (TV pořad)
The Young Turks (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)