Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh otevírá nález mrtvoly s proraženou lebkou. Místní policie nemá s dopadením vraha větší potíže. Předává jej spravedlnosti a po krátkém procesu posílá do chládku. Okolnosti mordu jsou však stále nejasné, což může být jeden z důvodů, proč detektiv, který na případu pracoval, přistupuje na osobní schůzku s vrahem. Ten vypráví policistovi neuvěřitelný příběh, který zkušenému vyšetřovateli nedá spát. (destroy83)

(více)

Recenze (5)

Radko 

všechny recenze uživatele

Čarodejné zaklínacie praktiky par excellecne. Verte - či neverte čomu chcete, tie kúzla sú jednoducho podané skvostne a podmanivo. Navyše je príjemné, že na priek deju, nič nie je podané úplne jednoznačne. Do súboja s čiernou mágiou sa totiž púšťa policajt, ktorý je absolútne skeptický a neveriaci kadejakým ezotericko-parapsychologickým bullshitom. I jeho náhle záchvaty, bolenia hlavy a podobne v závere vysvetľuje lekár jeho srdcovou nedostatočnosťou, na ktorú má oficiálna medicína ten správny liek, resp. tú správnu liečebnú kúru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hlavne v poslednej polhodinke sa tvorcovia vybláznili. Ponúkajú nám množstvá ( receptov ) zaklínadiel aj s ich vykonaním, v náležite formálnom prevedení. Všetko je to dosť rozhádzané, občas sa divák stratí, ale tu vôbec nejde o nejaký morálny presah ( aj keď záverečné titulky to tak nasadzujú ). Minulosť priala masakrom ako je tento a po skúsenostiach so snímkami ako BLACK MAGIC 1 - 2, môžem aj tento postaviť do rady medzi odporúčania hodné filmy svojho žánru. ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený asijský horror, kde tentokrát nejsou žádní duchové holek s dlouhými černými vlasy. Příběh se točí kolem čarodějnictví dálného východu a musím říct, že mě hodně bavil. Celé je to strašně nasáklé Itálií, hlavně teda Fulcim, i když místy mi to připomnělo i Avatiho ZEDERa. Pro mě osobně příjemné překvapení a asi se podívám ještě po dalších věcech od Chih-Hung Kueie (režie). ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Je to jen můj subjektivní názor a možná mi jen nesedl asijský styl, ale nějak absolutně nechápu, proč má tento snímek, jak tady, tak jinde docela slušné hodnocení. Hrozný film. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový čarodějnický spíše zaklínačský kousek z hongkongské produkce, který svou výpravou evokuje božského Lucia Fulciho. Vlastní příběh otevírá ohnilá mrtvola s hřebem proraženou lebkou. Místní policii nedělá větší potíže vraha dopadnout a předat spravedlnosti, která jej po kratičkém procesu posílá do chládku. Okolnosti mordu jsou však stále nejasné, což může být jeden z důvodů, proč detektiv Stephen Lam Wai, který na případu pracoval, přistupuje na osobní schůzku s vrahem v jeho novém vězeňském domově. Vrah vypráví policistovi neuvěřitelný příběh, který zkušenému vyšetřovateli nedá spát. Původem čínský režisér Chih-Hung Kuei předvádí divákovi sto minutovou hororovou masáž plnou černé magie, červů a krve pro evropského diváka ve velice atraktivním prostředí turisticky oblíbeného čínského města Nanyangu, kde na něj čeká zaklínání na tisíc a jeden způsob a věřte, že to pěkné není…ehm, pro hororového fandu samozřejmě je. Hrající herci, perfektní efekty, zajímavý příběh, krev, ženská nahota a nějaké to pověstné asijské labůžo. Podobný zaklínací kousek si tvůrce střihl o dva roky později pod názvem MO. Bohužel i tento snímek je českému divákovi takřka neznámý, což je stejně jako u právě komentovaného GU velká škoda. Jsem nadšen, takže plný počet. ()

Reklama

Reklama