Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Animace je sice jednoduchá, ale ty scénky jsou tak nechutné, morbidní a divné, že to za to stojí:). Postapokalyptický svět, který nám zde David Firth servíruje, je opravdu místo, kde byste nechtěli žít. Salad Fingers a jeho prstoví maňásci, divné bytosti a lidi, šedivé okolí... skoro by to v jednom vyvolalo depku. ()

Ilus 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že by na mě někdy něco, co jsem v životě zhlédla, zapůsobilo takto intenzivně (a vskutku negativně) jako toto dílko. Vlastně si ani nedokážu vysvětlit, čím to bylo. Možná jsem jen nebyla v nejlepším rozpoložení, možná se v mém případě Firth trefil do nějakého slabého místa. Nedoporučuji sledovat slabším povahám, lidem v depresi, se sklony k psychotickým stavům a těm, kdo neumí ani slovo anglicky. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že se Salad Fingers nelíbí každému (vysoké hodnocení vypovídá pouze o tom, že kdo hledá, najde). Firthem vytvořený postapokalyptický svět je ale tak podivný, snad až čarovný... Tato série je čirá poezie, holt ale není jen o lásce, ale i o těch dalších věcech. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Tentokrát budu patřit k mimoňům, co tuto vysoko hodnocenou šílenost nepochopili, ale nic si z toho nedělám ;-). Je to úchylárna, která mi nepřijde ani depresivní, spíš podivná a samoúčelně šokující. Více komentáře nejspíš není potřeba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Když jsem první den viděl asi čtyři díly Salad Fingers, říkal jsem si: "no... nic moc..." Než jsem se ale nadál, stal jsem se na seriálu prakticky závislej. Vůbec nevim, jak je to možný. Když jsem dokoukal devátý díl, neměl jsem vlastně ani moc představu, o čem seriál byl. Postupem času si ale začínám všímat, že se občas dostanu do stejné situace jako Salad Fingers (samozřejmě jen obrazně). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)
  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)

Reklama

Reklama