Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Když ste svolní a necháte se opojit tímto hnisem nasáklým nápojem, tak si s vaším vnitřním morbidním já, toto blouznící strašidýlko a jeho každodenní delirium, dovede dohnat až k emočním stavům, o kterých jste dosud nevěděli, že vám mohou být nějakým způsobem navozeny. Jedna z mála cest jak obejít drogy a přivodit si extasy. TAPS !!! ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o geniálně poskládaný příběh, který je zahalený ve spletenci sexuálních, morbidních a jiných nechutností, přičemž nutí diváka hledat v oněch spletencích souvislosti. Sice toto rozkrývání indícií zbožňuju, jenomže ta temná stránka je na můj vkus moc. Kdybych hodnotil objektivně, tak bych i těch 5* dal, ale momentálně zvítězilo hodnocení subjektivní. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

A like rusty things and red water! Jednoznačně působivý... ehm... řekněme večerníček, na jehož každý další díl jsem se těšil jako malé děcko. Jako by v tom všedním životě chybělo cosi úchylného a člověk potřeboval alespoň špetku čehosi nenormálního, aby se v dnešním světě nezbláznil. Tento morbidní zelený weirdo žije svým vlastním životem a člověk si jeho zájmy ihned zamiluje - sbírání a hlazení rezavých předmětů (zejména lžic), olizování nečistot, způsobování si drobných poranění a prožívání rozkoše při krvácení, to je jenom zlomek běžných návyků hlavní postavy. Sem nesmíme zapomenout zahrnout i pravidelné přeměřování vzdálenosti mezi domem a stromem a další praktické činnosti. Ne, nedělám si srandu, tento miniseriál budete buď milovat jako zbožné dosud nepoznané dílo, nebo nenávidět jako prachsprostý primitivní paskvil zfetovaného autora. ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Když jsem první den viděl asi čtyři díly Salad Fingers, říkal jsem si: "no... nic moc..." Než jsem se ale nadál, stal jsem se na seriálu prakticky závislej. Vůbec nevim, jak je to možný. Když jsem dokoukal devátý díl, neměl jsem vlastně ani moc představu, o čem seriál byl. Postupem času si ale začínám všímat, že se občas dostanu do stejné situace jako Salad Fingers (samozřejmě jen obrazně). ()

kaspar 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, co to je, ale je to celkem silné kafe. Je to dost taková směska hnusu a lítosti. Salad Fingers, zoufale osamocený, není schopen jakkoli vycházet s jinými živými tvory (stonožku rozmáčkne, dívka poté, co začne mluvit, ho vyděsí). Zároveň ta psychická labilita, která je v tom přítomna, a absolutní chaos a nepředvídatelnost toho, co se bude dít, tomu skutečně dodává temnou post apokalyptickou atmosféru. Geniální užití Briana Ena, Aphex Twin nebo Lustmorda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)
  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)

Reklama

Reklama