Reklama

Reklama

Creating the Lord of the Rings Symphony: A Composer's Journey Through Middle-Earth

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Kanada, 2004, 52 min

Hrají:

Howard Shore

Obsahy(1)

Pouť skladatele Howarda Shora Středozemí obsahuje úryvky z koncertu Pána prstenů: Šest vět pro orchestr, sbor a sólisté. Dokument je doplněn komentářem Howarda Shora a ilustracemi Alana Leeho a Johna Howea. Záznam z koncertu byl nahrán v Salle Wilfrid-Pelletier, Place des Arts, Montreal, Kanada v únoru 2004. (kolya)

Recenze (13)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ooh, už jen za to, jak se mi vybavil úžasný dojem z Vídně, kde proběhl koncert Lord of the Rings Symphony. A znovu se mi potvrdil fakt, že to, co pro chuťové buňky znamená pečený losos, pro uši znamená hudba z Pána Prstenů. V dějinách filmové hudby zase jeden pořádný adept na highlight výšiny a do našich srdcí pěkně hluboký zářez :-) Jedno velké negativum bych ale přece jen našel - při sledování mistrů hudebníků mi bylo strašně líto, že neumím hrát na žádný hudební nástroj a že tam nemohu hrát také hehe....třeba jen mlátit hlavou do futer ode dvéří... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s uživatelem zorz, podle kterého je tento dokument určen pro hudební nadšence. Člověk, který se o hudbu opravdu zajímá, se zde nic podstatného nedozví, zvlášť, když scénář je napsán tak, aby Howarda Shorea nenechal při jeho vstupu říct více než tři nicneříkající obecně-pochvalné věty a pak pěkně zpátky na pódium. Já bych se třeba rád dozvěděl něco o instrumentaci, inspiračních zdrojích, práci s tématy; hudba z Pána prstenů by mě zkrátka zajímala spíše po technické stránce. (684., 12. XI. 2011) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně lahůdkový dáreček ve formě samostatného DVD s plnohodnotným dokumentem k rozšířené edici Pána Prstenů na DVD. Divákovi je umožněno se na 52 minut ponořit do spektakulární hudby, jež provází obrazy nejvýpravnějšího fantasy snímku všech dob, zůčastnit se nahrávání, skládání... a jako takové malé třpytivé perličky nakonec se podívat i na živé orchestrální vystoupení. Nádhera. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Chapu, ze je to proflakle jak prase, ale ono to neni jen tak, LOTR soundtrack je skutecne jedna z nejlepsich praci na poli filmove hudby za poslednich minimalne 10 let. Tenhle dokument nabizi vybornou verzi v podani live symfonickeho orchestru, ktery diktuje samotny Howard Shore a ocividne si to uziva. Do toho vam Shore obcas sdeli par zajimavych poznatku (ktere ocividne tezce nenapadne procita z papiru pred nim) a prohlednete si i nekolik peknych fantasy obrazku. Normalne nejsem fanouskem generickeho hollywoodskeho pizlani, zoufalci typu James Horner me vytaci k nepricetnosti a rozhodne preferuju elektroniku, ale tohle je proste nefalsovane umeni! Jsem hodne zvedavy jestli Shore udrzi latku, nebo ji dokonce preskoci v pripravovanem Hobbitovi, protoze to bude mit zatracene tezke. 8/10 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Skvostný päťdesiatminútový orgazmus sluchových receptorov. Najlepší skladateľ filmovej hudby na planéte nás sprevádza dielom, ktoré sa viac podobá súhrnnému orchestrálnemu koncertu trojice božských a megadokonalých soundtrackov k struhujúcej trilógii Pán Prsteňov, než dokumentárnemu filmu. Avšak nechýbajú ani autorský komentár, vkusné ilustrácie a zábery z nahrávania. Howard Shore, tlieskam ti s nehynúcou vďakou a uznaním! (100%) ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama