Reklama

Reklama

Oběť druidů

  • Česko Temná tajemství druidů (více)

Obsahy(1)

Druidové z keltského období britských dějin se zapsali do paměti lidstva jako mystičtí svatí muži, kteří znali tajemné síly přírody. Římské prameny je však také obviňují z rituálních lidských obětí, dokonce i z kanibalismu. Nové objevy dnes poodhrnují roušku tajemství, zahalující působení pohanských kněží, kteří v době invaze Římanů do Británie byli strážci keltské svébytnosti a strůjci národního odporu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Druidi, starovekí mágovia, liečitelia, starešinovia a historici žijúci na britských ostrovoch a na severe Gálie sú vyobrazení v tomto dokumente z jediného, do dnes zachovaného pohľadu, teda z rímskych dejín... Nakoľko sa v období pred našim letopočtom v keltských kmeňoch predávali vedomosti a historické poznatky z pokolenia na pokolenie slovne práve cez druidov, nezachoval sa žiaden iný pohľad na týchto hrdinov anglického národa... Dnešní archeológovia sa snažia druidov vyobraziť podľa rímskych písomností a archeologických nálezov... Za vzhliadnutie stojí tento dokument určite, ale tak ako každý dokument tohto typu je zahalený domnienkami dnešných historikov... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument snažící se na základě archeologických nálezů z Francie a Anglie vysvětlit rituální vraždy které prováděli pravděpodobně keltští druidové. Obětní rituály vědci dávají do souvislostí s římskou invazí do Britanie, kdy místní kmeny nebyly schopny zadržet nápor postupujících legií. Císař, vědom si moci, úcty a snad i ze strachu z nadpřirozených schopností, kterou keltští kněží měli u svých a dokonce cizích (a to dokonce často mezi sebou válčících) kmenů, druidy jako kněžstva zakázal. Některé z rituálních vražd - často hromadných, měly jednak odstrašit postup legií a vzbudit u Římanů hrůzu což se jim zdá se alespoň u prvního Cézarova tažení podařilo. Druhou variantou byla filozofie, že když nejde skvěle vycvičenou a vyzbrojenou invazní armádu porazit silou, je třeba sáhnou k magii a o pomoc prosit bohy. Ti však dle představ druidů (a hlavně představ archeologů a vědců .-) ) měli nejraději čerstvou lidskou krev. Snad se u těchto rituálů mělo přistupovat i ke kanibalismu aby síla z mrtvého či poraženého přešla pozřením morku či masa do těla hodujícícho... Kanibalismus byl v pravěku celkem běžný, ale v době železné už šlo asi o ojedinělé případy. Baví mně velmi ze zápisků Cézara doložitelný odpor Římanů k barbarství Keltů. Římané jako šířiči civilizace byly obětinami Keltů zhnuseni a díky tomu je řadlili mezi skutečné divochy.... Na straně druhé bylo pro Římany zabíjení a brutalita stejně přirozená jako u Keltů a nikdo se nad ní nepozastavoval ani u poprav v Římě, her v cirku, mučení otroků atd... No a o civilizované římské invazní armádě si co do krvavosti při postupu legií Galií či Britanií asi nemusíme dělat iluze .-) V dokumentu promluví pár archeologů, podíváme se na posvátná místa Keltů, která jsou skutečně čarokrásná a na jednoduchých rekonstrukcích si ověříme, jak taková rituální vražda mohla probíhat... * * * ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama