Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiatřicetiletý Daniel (Pablo Pineda) je prvním Evropanem s Downovým syndromem, který vystudoval univerzitu. Začíná pracovat v sociálních službách v Seville, kde se seznamuje s volnomyšlenkářskou kolegyní Laurou (Lola Dueñas). Brzy se spřátelí, čímž k sobě přitáhnou pozornost svých kolegů i rodin. Jejich vztah se ještě zkomplikuje, když se Daniel do Laury zamiluje. Ve „svých“ světech jsou oba vyděděnci a společně najdou lásku a přátelství, jaké předtím nikdy nepoznali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

pierre9 

všechny recenze uživatele

Vždy keď ide o film, kde je hlavným hrdinom či už duševne alebo fyzicky postihnutý človek, som opatrný. Neznášam filmy, ktoré citovo vydierajú. Avšak tento španielsky film má od akéhokoľvek vydierania veľmi ďaleko. V kolónke žáner sa síce píše Dráma, no vtipných momentov tu bolo viac ako v niektorých "komédiách". Určite stojí za pozretie. ()

MisHell.K 

všechny recenze uživatele

Oceňuju hlavně výkon herců - Pablo a Lola byli neuvěřitelní. Do toho podmanivé, hravé rytmy Španělska a "roztřesená" kamera, která ke španělským filmům prostě patří, vám naservíruje 103minutový zážitek, který vás rozesměje i rozpláče. Některé scény jsou až zbytečně moc dlouhé, což ovšem podtrhuje atmosféru a emoce té které scény, přesto si však nemyslím, že by to mělo co do činění s emočním vydíráním. Ba naopak, dává nám nahlédnout do reálného světa postižených Downovým syndromem, s reálnými, tímto onemocněním postiženými, herci. Jedním z nich je i výjimečný Pablo (ve filmu Daniel), který vystudoval vysokou školu a (ne)šťastně se zamiloval do "normální ženy s 46 chromozomy"... ()

Reklama

Reklama