Reklama

Reklama

Únosce

Singapur, 2010, 98 min

Režie:

Kelvin Tong

Scénář:

Kelvin Tong

Hudba:

Joe Ng
(další profese)

Obsahy(1)

Ah Huat je chudý, životem se protloukající taxikář, jejž už před lety opustila manželka a zbyl mu jen syn Wei Siang. I o toho jej však chce jeho bývalá žena připravit a vzít ho s sebou do Austrálie. V den svých narozenin jde Wei Siang se svým kamarádem, synem z bohaté rodiny, do nákupního centra hrát počítačové hry. Tam je však omylem unesen místo svého bohatého kamaráda. Když to únosce zjistí, požaduje po Ah Huatovi do 36 hodin milion dolarů, jinak jeho syn zemře. Tak začína Ah Huatův neúnavný závod s časem, ve kterém obětuje všechno, aby peníze získal. (Raztubyl)

(více)

Recenze (21)

gogo76 

všechny recenze uživatele

O únosoch som toho videl dosť, ale Ázia dokáže aj 100 krát videné niečim oživiť, preto som filmu dal šancu. Celkom to šlo , niektoré momenty boli dobré,ale charaktery postáv boli skôr iba načrtnuté a dôraz sa kládol skôr na napätie a akciu. Už tradične dobre rozbehnutý film zabrzdí zbytočný pokus o zdramatizovanie a akčnosť za každú cenu. Keď už mám konečne peniaze, tak si od zlosti nabúram jediné auto, ktorým môžem odísť??Celý záver mi nesedel a ani nevadí, že hlavný hrdina iba niekoľko hodín po odobratí obličky bojuje ako William Wallace...60%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hoci mam vyhrady voci niektorym momentom, kedy scenaristi patovu situaciu vyriesili "zachranou na poslednu chvilu" stale ide o velmi dynamicky natoceny film. Napatie od momentu unosu takmer do zaverecnych titulkov je pritomne neustale a dej sa vyvija vzdy po vytazeni urcitej, na dany zaner typickej situacie zas o krok dalej a obsahuje tak i par prekvapivych momentov. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kde je můj syn ??" V případě Únosce šlo o moje první rande se singapurským filmem jako takovým !! ;) A jako v případě jakéhokoliv jiného prvního rande i zde to probíhalo stejně, na jednu stranu jsem se opravdu moc těšil, ale také na mě doléhala nervozita a strach ze zklamání !! ;) Co když se mi nebude líbit ?? Co když mi nebude mít co říct ?? Co když to bude trapné ?? Jakou si budu muset najít výmluvu, abych to ukončil dřív ?? ;) Kupodivu na mě tahle kulervoucí jízda Kelvina Tonga, režiséra a scénáristy, udělala veliký dojem už od samotného začátku.. Hned od prvních minut, kdy mezi námi přeskočila jiskra, jsem z ní nemohl odtrhnout oči, visel jí na rtech a se zájmem hltal každičké slovo..;) Tak jako každá, která si je vědoma svých nedostatků, zde zejména v podobě některých ne zrovna smysl dávajících či realitě odpovídajících maličkostí, mezi něž operace ledvin bez jakékoliv rekonvalescence či opravdu bleskový prodej bytu prostě patří, snažila se je, vždyť jsme na prvním rande, velmi obratně skrýt, nebo alespoň od nich odvést moji pozornost tím, že mi naopak svoje přednosti strčí až pod nos.. Musí mě přece nějak okouzlit !! No, ne ?! ;) Tak činí i Kidnapper svým zběsilým tempem a schopností vyšroubovat napětí do pořádných výšek a tam se zuby nehty snažit udržet až do finále, kde snímek graduje až neuvěřitelně, svojí syrovostí, kdy se bez servítků nezdráhá třeba páchat ne zrovna hezké věci na dětech, a především naprosto excelentním hereckým výkonem Christophera Leea, který je v roli totálního loosera tak věrohodný, že mu prostě i díky té vše zžírající emocionální centrifuze, na níž se, když už nic jiného, milující otec ocitá, uvěříte úplně cokoliv !! Neváhám mu tohle představení sežrat i s navijákem, když na něm prostě vidím, cítím, že on zkrátka musí uspět, protože Siang je už vlastně to jediné, co má !! A jak to naše rande tedy dopadlo ?? Skvěle !! Já jsem opravdu nadšený, parádní příběh bez hluchých míst, strhující tempo, výborné Christopher Lee, slušná kamera Wai Yin Chiua a geniální soundtrack Joea Ng.. Nemusí se ptát, jestli se uvidíme znovu !! Víme to oba, že ano !! A bude to brzy..;) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pokud do české distribuce nebo do televizního vysílání přijde nějaký singapurský film, je to doslova na ohromnou oslavu. Stal se ten zázrak a tak nám bylo dáno viděti napínavý thriller singapurských tvůrců, který je dobře odvedený a je plný adrenalinového soužití. 36 hodin na sehnání požadovaných peněz na vykoupení omylem uneseného synka není zrovna mnoho a tak se rozjede příběh plný akce, zoufalství a citů, jaký tady dlouho nebyl. Stejně jako v těch hollywoodských podobných filmech je i zde jedno klišé vedle druhého, ale pokud jde o ryze popkornovou zábavu, bez toho by to vůbec nešlo. Snímek nemá jediného hluchého místa a tak dokáže upoutat svoji pozornost. Tohle jasně dokazuje, že tu není jen Hollywood a že i třeba asijské země mají co nabídnout. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dobrý a napínavý. Překvapivě téměř bez pokusů o typickej ťamanskej (ne) humor. Nervydrásající tempo a celkem dobře hrající aktéři. Délka tak akorát přiměřená na podobnej film. Pro mě osobně jedno z posledních docela nečekaně dobrých Azijských překvapení. A pak, že to nejde! Když se chce, všechno jde.80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Původním záměrem režiséra Kelvina Tonga bylo natočit krimi thriller. Problémem však bylo vymyslet realistickou ale zároveň napínavou zápletku v zemi, která se pyšní velmi nízkou mírou kriminality, a kde podle režisérových slov neběhají po ulicích lidé se samopaly. Nakonec se tedy rozhodl pro scénář s únosem dítěte, který splňoval všechny jeho požadavky. (Raztubyl)

Reklama

Reklama