Reklama

Reklama

Heil Honey, I'm Home

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, 1990, 8x30 min

Recenze (4)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Průzkum hranic kontroverze. Tento britcom začal velkohubým výkřikem, že to bude "hit-com" a skončil potupnou bilancí jediného natočeného dílu. Odehrává se v Berlíně roku 1938, v útulném bytečku manželů Hitlerových. Adolf a jeho vykutálená ženuška Eva Braunová jsou vysmátý párek jako vypadlý z amerického seriálu typu I Love Lucy a právě čekají hosta, britského premiéra Nevilla Chamberlaina. Na party se ovšem nikým nezváni vetřou jejich družní sousedé, židovští manželé Goldensteinovi, kteří by rádi Nevillovi vnutili svou neprovdatelnou dceru... Když jsem se o existenci tohoto kousku dozvěděl, říkal jsem si, že to mohla být krásná politicky nekorektní sranda a mohla začít tam, kam už se Haló, haló! neodvážilo. Po vidění toho nešťastného pilotu jsem to přehodnotil. Mou osobní hranici přijatelnosti to sice nepřekračuje, ale říkám si - kam dál to chtěli autoři vést? Ukazují paralelní dějiny, které nevyústí ve válku, protože Adolf Nevillovi slíbil, že už nebude "naughty little Hitler" a na tu maličkost s Československem tedy zapomenou? Pokud ano, ukazoval by seriál, jak si ten frustrovaný ubožák kompenzuje nesplněné plány nepřátelskými sousedskými vztahy na způsob "Ženatého se závazky"? Nalejme si čistého vína, ony ty americké sitcomy typu "Krok za krokem" stojí na dost labilních morálních základech a glorifikují vlastnosti, které vůbec nejsou pěkné. Kdyby jejich parodie ve stejně bodrém tónu ukázala "krok za krokem" genezi fašismu, třeba by to nebyl úplně marný podnik. Těžko říct, nemám na to vyhraněný názor. Asi je dobře, že "Heil honey, I´m Home" skončilo, ale okolnosti jeho vzniku a neuskutečněné záměry neexistujících dalších dílů by mě velmi zajímaly. Pokud o tom někdo něco víte, napište mi to. K vidění zde: http://modrakrev.blogspot.com/2010/03/heil-honey-im-home.html 50% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Idea sitcomu o Hitlerovi je tak zvrhlá, že už sám o sobě je tenhle nápad neuvěřitelně vtipný. Toť ale vše. Nevtipnější scénář a příšernější herce bez náznaku komického talentu pohledat... __ Navíc ani ten nápad není tak úplně originální, geniální "Producenti" Mela Brookse tu byli o dekádu a půl dřív. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém je to, že ten seriál má jeden nápad, který se ohraje už v prvním díle. Prostě jen, co kdyby v I Love Lucy byly Hitler a Eva Braunová... Jako skeč dobrý (viz Lil' Hitler v Robot Chicken nebo Hitler Rap v Whitest Kids You Know), ale už po deseti minutách je to jen otravný. Nevím, co by dělali dalších 7 epizod... ()

Reklama

Reklama