Reklama

Reklama

Ekovýlet: Skutečné životní náklady

(seriál)
  • USA Eco Trip: The Real Cost of Living
Reality-TV / Dokumentární
USA, 2009, 30 min

Obsahy(1)

Seriál s ekologickým dobrodruhom Davidom de Rothschildom skúma environmentálny dopad a pôvod produktov, ktoré používame v dennodennom živote. Medzi hlavnými bodmi programu sú bavlnené tričká, papierové servítky a mobilné telefóny.
Každá epizóda trvá pol hodinu a sleduje životný cyklus týchto vecí od výroby po likvidáciu. Zároveň ukazuje, ako celý proces pôsobí na naše zdravie, životné prostredie a okolie. (whack)

(více)

Recenze (4)

Moiseiwitsch 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument. Občas mi vadí, že je dokument zaměřený výhradně na USA a také z něj čpí "americký" přístup. Je to tím, že jsem v Evropě... Tj. kdybych žil v USA, tak mi to přijde ok.To, že lidé mění mobilní telefon už za 18 měsíců - to jsme teda v kaši..... To, že v USA, ale třeba i v Kanadě neexistují opravny elektroniky a jiného spotřebního zboží je také problém. V Evropě stále na některých místech opraváře máme!!! Zatím.... Dokument upozorňuje na spoustu ekologických témat. Sympatické je také to, že každý díl trvá cca 25 minut, ve kterých je vše zásadní řečeno. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Dokument plný zajímavých informací, které si člověk mnohdy ani neuvědomuje. Ekoterorismus mu ovšem neodpustím! Je mrzuté, že dnes je "in" všechno co má v názvu "Eko" nebo "Bio". ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že si lidé uvědomí cenu svého konání, až po-té co něco téměř kompletně zničí. Je dobré, že mohl vzniknou takovýto seriál a i když se jedná převážně o USA, tak se jedná o problém globální, kde je hlavní hnací silou nenažranost člověka a to ve všech směrech jeho konání. ||| Seznam dílů: 1. Čokoláda 2. Bavlněné tričko 3. Zlatý prsten 4. Papírový ubrousek 5. Žárovka 6. Balená voda 7. Mobilní telefon 8. Losos ||| - Odkaz na stránky ECO TRIP, kde je seznam takzvaných Zelených filmů i seriálů. 85 % ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama