Reklama

Reklama

Bismarck - kancléř a démon

(TV film)
  • Německo Bismarck - Kanzler und Dämon (více)

Obsahy(1)

Princ Otto von Bismarck – Železný kancléř, sjednotitel Německa a zakladatel prosperujícího státu. Co méně zprofanovaného se ví o muži, který ztělesňuje takové ctnosti jako je disciplína a odolnost?  V roce 1871, po bitvě u Sedanu a vyhlášení Německého císařství, byl princ Otto von Bismarck jmenován prvním říšským kancléřem. Projevil se jako mistr taktického mocenského boje. V oblasti domácí i zahraniční politiky obratně vybudoval systém spojenectví a paktů za účelem stabilizace moci v Evropě a zajištění hranic nově vzniklé Německé říše. Tento dokument však prostřednictvím propracovaných rekonstrukcí prezentuje i jiného Otta von Bismarcka; takového, který v období studia práv proslul spíš svou domýšlivostí a hýřením než akademickými úspěchy a kvůli velké zadluženosti se musel vrátit na sídlo svých rodičů v Pomořanech, aniž by dokončil právnickou stáž. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Nach 

všechny recenze uživatele

Poučný, ale značně zdlouhavý dokumentární snímek. To bohužel toto dílo sráží značně dolu. Přesto se však jedná o zajímavou sondu do života jednoho slavného muže a doby ve které žil. 70% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další formou i obsahem laciná jakože populárně-naučná matérie, míchající módní ochotničení s výběrovými historickými materiály a fakty, podávanými s populisticky lehkým despektem k vlastním >velkým< dějinám. Jó PRUSKO, toť slovo, jež není radno moc hlasitě vyslovovat! Tihle pitomí >Ojrodojče< mudrlanti jsou mi tím už až odporní, jak pokrytecky blábolí o své slavné minulosti, zatímco jejich poválečně zbytkový >vaterland< (a podívejte se a prostudujte si mapy Evropy když už ne starší, tak aspoň 19. a 20. století!) postupně ovládá všelijaká svými momentálními zájmy puzená multikulti chamraď, která s nimi i s tím jejich hysterickým vztahem k vlastní historii jednou pořádně vymete. A že se s nimi sveze i celá ta naše pseudoliberální >unie< by myslím už mělo být pomalu jasné i hloupým levičákům (jojo, až jsem se musel ušklíbnout, když v tomhle >dokumentárním< filmu padlo bolševiky tak oblíbené slůvko "reakcionář"!). Tak jo, BISMARCK - DÉMON A REAKCIONÁŘ - proč to neříct na rovinu, že... °-| . . . Tři hvězdy tedy za tendenční obsah pod psa, jedna za pitomou formu, akce - reakce - za dvě. Bída zase jednou televizácká... Scheisse. - - - P.S. A ten blábol zde v "obsahu" k filmu... To jsem netušil, že B. byl PRINC (!?!) To si zase práší do huby nějaký ten rychlokvašený mudrlantský wikipedant alias principielní debil? - - - - - - (Poprvé viděno 24.9.2011 na >démonickém prostoru< , hodnocení 24., komentář zde s úšklebkem jako první - 24.9.2011) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama