Reklama

Reklama

Dobrodružství vědy a techniky

(pořad)
všechny plakáty
Česko, 1997, 26-43 min

Obsahy(1)

Dobrodružství vědy a techniky je dokumentární cyklus, jehož jednotlivé epizody vždy přinášejí podrobné informace z různých technických oblastí. Vynálezy, úkazy, instituty, zařízení, historické modely či osoby pracující ve vědě nebo s technologií - to vše tento dokument přináší. Cyklus je mimo faktických údajů popisované rarity obohacen o názory, zkušenosti a zážitky lidí, jejichž osudy s konkrétní vědou a technikou úzce souvisejí. (MaxQ69)

(více)

Diskuze

oashi

oashi (hodnocení, recenze)

Včera na ČT2: chirurgický robot Da Vinci. (německý dokument) Příklady tří pacientů. Cílem je minimálně invazivní zásah do organismu.

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

oashi

Ono to číslovat ani nejde. Jelikož se nejedná o oficiální pořad jako takový. Je to víceméně něco jako Večerníček - ten se ve skutečnosti skládá pouze ze znělky na začátku a na konci. Cyklus Dobrodružství vědy... se taky skládal ze znělky.  Ale není třeba zoufat. Brzy tento díl bude doplněn jako samostatný link.

oashi

oashi (hodnocení, recenze)

Bohužel tu chybí číslování epizod (ba dokonce sérií?)

Například dnes na ČT2 dávali díl "Analýza DNA: výzvy pro moderní medicínu" ... "Tři písmenka, která způsobila revoluci v medicíně." Německý, od TeleMed.

na příspěvěk reagoval CANNIBAL, CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

whack

Je to poněkud těžší hodnotit. Ale to jenom proto, že cyklus "Dobrodružství vědy a techniky" je vlastně něco jako Večerníček. Zazní jenom česká znělka (v současnosti už ani ta ne), a pak jde samostatný film. Z větší části z Německa, ale taky Česka, Rakouska, Francie atd.  

Uživatel CANNIBAL smazal svůj příspěvek.

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Už se snažím dávat samostatné filmy i jednotlivě, ale neobsahují název 'Dobrodružství vědy a techniky'  Aktualizační příspěvky lze dohledat v mém deníčku.

Reklama

Reklama