Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Na freeware program velmi kvalitní animace. Hodně realistická, což tomuto kraťasu dodává tu správnou hloubku. Příběh pro mě krásný a smutný, kdy průběh vyvolal s mých očích jiskry radosti nad tak krásným přátelstvím, aby hned v zápětí konec vyvolal v mých očích smutek a slzy. Krásnou hudbou podpořený, aspoň pro mě, emocionální zážitek, který je opravdu krásně spracovaný. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Několik (snad) roků obětovat tomu, aby dívka našla svého dráčka, ale bohužel se sekne. A zjistí, že draka co zabila, nebyl ten, co unesl jejího dráčka.. Bohužel zjistí, že ten koho zabila je její bývalí malý dráček a bohužel si sama neuvědomila jak dlouho cestovala a jak zestárla. A nakonec to uzavírá ta krásná písnička. Jinak nádherná animace, vidět to ve 3D, tak bych byl potěšen asi ještě víc. Na mě možná i moc smutné. Asi si to ještě teď znovu shlídnu. ()

Reklama

benny159 

všechny recenze uživatele

Toto by som chcel vidieť v celovečernej podobe. Je to úplne super. A hlavne oceňujem to maximálne využitie free programu Blender na tvorbu 3D modelov a prostredia, keďže celý tento film je robený v tom programe, na demonštráciu toho, že aj z niečoho, čo je ponúkané zadarmo, môže vzísť niečo tak kvalitné a úžasné. Keby sa dalo, dám aj 6 * ()

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš na pocity a na tyto pocity trochu moc krátké ... Sice jsem nějaké ty pocity pociťoval, jenže současně mi na tom pár věcí nesedělo. Je to (asi vzhledem k podmínkám?) celkem dobře udělané a roztomilé, budiž, ale odmítám se tady rozplývat nad tím, jak je možné dostat tolik emocí na tak krátkou stopáž. (: "Jakých emocí", "jak") ()

Axerron 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní kousek. Silný dojemný příběh podpořený krásnou animací, který by leckterá studia rozmázla na animovaný celovečerák, je zde umě shrnutý do ideální čtrthodinky a dopad nechává silnější než většina dvouhodinových blockbusterů. Spisovatelské umění povídky promítnuté do roviny filmové. Bravo! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)
  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)

Reklama

Reklama