Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský spor končí tragickou autonehodou někde na kanadském venkově. Oba cestující jsou zraněni, manžel lehce, manželka vážně. Neúspěšný psychopatický obchodník Fred (Dominic Hogan) neposkytne své ženě Lauře (Hollis McLaren) první první pomoc a nechává ji chladnokrevně zemřít. Byl za tím pojišťovací podvod? Bohužel, komplikace pro něj nastávají, když se zde zcela nečekaně objeví motorista Al (Dan Hennessey), který jel zrovna okolo. Věci naberou teprve teď nečekané obrátky a hon kočky na myš může začít. (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Náhlá zuřivost, jak zní český překlad snímku, je názornou filmovou ukázkou z poloviny sedmdesátých let toho, jak lze z mála udělat hodně. Nízký rozpočet, neherci, ale pevný scénář s jednoduchým dějem plného doslova dechberoucích zvratů, který zajistil onu dokonalost. Režisér a scénárista v jedné osobě Brian Damude vytvořil tak vysoce excelentní nízkorozpočtové dílo, že je až podivné, že se jedná o jeho jediný počin. Jednoduše řečeno, jedná o honičku kočky s myší, který diváka přilepí do sedačky a nepustí do poslední minuty celého vyprávění. Strhující dějový vývoj událostí výtečně funguje a rozhodně nenechá na pochybách. Dalo by se i konstatovat, že se jedná o moderní western o šarvátce dvou mužů, což znamená klasický boj dobra ze zlem, kdy dopředu nemáme ani tušení, jak to celé dopadne. Dnes je po výpravné stránce už impozantní i doba právě oněch sedmdesátých let, která z filmu doslova září. A nedá se říct, že by film nějak stárnul. Naopak zraje, čímž má po filmové stránce co říct i dnes. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opravdu veliké překvapení tento kanadskej zcela neznámej a zapomenutej exploitation, který spadá do tzv. Canuxploitation filmů (klasické kultovní filmy exploitace, vyrobené v Kanadě, nejčastěji právě v '70 letech). Film má jednoduchý děj ale spiknutí a spiklenecké záměry jsou vážně suprové a především krajně nepředvídatelné, napětí se tu buduje velmi pomalu a divák se zde dočká skutečně mnoha zcela nečekaných překvápek, nikdy nevíte co se stane právě příště, herecké výkony jsou tentokrát hodně nad průměrem, všichni herci se náramně stotožnili s venkovským prostředím, je tu ale i dost překvapivého násilí a krve, zvláště pak v perfektním finále na statku, zvukový doprovod je také velký, nahrává strhujícímu spiknutí a napomáhá vzrušující atmosféře. Mít takovou neuvěřitelnou smůlu, jakou měl hlavní kladný hrdina, to bych se snad radši zabil! Další nízkorozpočotová perlička, kterou mohu jen doporučit a na kterou jen tak nezapomenete! ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z posledních 70.kovejch exploiterů, kterej mi za těch spoustu let ještě unikl. No a nakonec jsem i na něj padl. A jako v pohodě, fakt na tu dobu hodně v pohodě. Každopádně, je nutný přejít hrozný herecký výkony, hrozný kaskadérský kousky, hrozný triky a efekty ... A pak je to fajn. Má to dobrou zápletku, naprosto strašnýho hlavního hajzla, to jsem úplně nechápal, jak tam furt se všema vyjebává (přitom je to typ "zmrd-beta male"). A celkově je to i takový smutný a bezradný ... drsný. Zápletka taková i netradiční, prostředí ok. Manželka místního vidláka ...uuff...krásný děvčátko,... A tlak, neustálej tlak na postavy. Palec hore!! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je pre mna veľké prekvapenie a to som sa k tomuto filmu dostal čírou náhodou. Nemám ho ani v budíku a nikdy som o ňom nepočul a aj preto som rád, že náhoda nás dala do hromady. Vidíme tu len pár postav, ale len dve si zapamätáte. Ešte som nevidel hádam vo filme postavu, ktorá sa tak strašne chce zbaviť svojej ženy a ani na tretí pokus neúspešne. Film ma s počiatku trocha iritoval, lebo zápornej postave sa všetko darilo, okrem už spomínaného skonu manželky. Myslím tým hlavne znemožnenie svedka, aby mohol kontaktovať políciu a nemocnicu. Prestalo ma to iritovať až na statku, keď tam už hlavný hrdina išiel trocha z kopca a konečne mu niekto dal i po prstoch. Ale i tam čo dokazoval, nestačil som ho pozorovať, tie jeho úskoky boli nezabudnuteľné.Ale ako prišlo finále, na negatíva sa zabudlo, to bolo priam excelentné, ako to celé dopadlo, len škoda, že sa to neuzatvorilo. A tak prevládajú len dobre pocity a herecky to bolo tiež užasne. Takže silné 4* si zaslúži. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama