Reklama

Reklama

11. září - Když spadly věže

(TV film)
  • Česko 11. září: Po pádu dvojčat (více)

Obsahy(1)

11. září 2001 - den teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku provázelo nepředstavitelné citové vypětí obětí i těch, kdo přežili. Strhující vyprávění pozůstalých a zasahujících hasičů v americkém dokumentu (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Zase taký typický citovo-vydieracý americký dokument, ktoré mi už poriadne lezú na nervy. Musím však uznať, že pri niektorých záberoch mi nebolo všetko jedno, aj keď som toho už videl o 9/11 naozaj veľa. Hlavne pomyslenie na to, čo sa s tými ľuďmi v budovách muselo stať, keď z nich nenašli v podstate ani omrvinku, ma desí. Osem milionov ton oceli a betónu. 55 %!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dobrý, zajímavý přiblížení toho, co se dělo bezprostředně po spadnutí dvojčat. Ale ti Amíci do toho prostě musej cpát ty rodinný příběhy, který mě jako diváka moc nezajímají. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Klasický dokument skládající se z mála hraných pasáží a hodně skutečných dokumentárních záběrů. Sledujeme také příběhy rodin, jejichž manželé a otcové buď zahynuli v troskách, nebo se jim podařilo přežít. Už samotné téma je tak silné, že i dokument automaticky musí přinášet určité emoce. Hudba: Len Miller ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Většinou nemám americké dokumenty rád, bývají točeny tak, že jede ve smyčce jeden záznam, člověk - "očitý svěděk události" něco řekne a po něm úplně to stejné zopakuje "vypravěč", načež se onen jeden záznam pustí znovu ve slow-mo... Tady to tak rozhodně není, záběry jsou opravdu různorodé - od skutečných až po rekonstrukce, výpovědi "očitých svědků" jsou strhující, poutavé a dojemné a "vypravěč" pouze posouvá děj, který je ukazován chronologicky po minutách, hodinách, dnech... Nevím, jak bude dokument působit na lidi, které 9/11 minulo či snad ještě nebyli na světě, ale mě u některých záběrů pořád ještě mrazí... Takže shrnutí: Povedený dokument, ale nejspíš jen na jedno shlédnutí. ()

Aildrin odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument je hlavně o hraní na city a podstatná fakta předkládá jen minimálně. Pokud někoho zajímají vědecká fakta oproštěná od emocí, doporučuji shlédnout přednášku o studii pádu budov WTC s doc. Ing. Ivanem Němcem CSc., ze stavebni fakutly VUT Brno. Pro většinu to asi nebude moc záživné, ale poslední část mluví zcela jasně a i výsledky předimenzovaných modelů, zvednou člověka ze židle. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama