Reklama

Reklama

Rock života

  • Slovensko Rock života (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Olda Říha, zakládající člen a šéf skupiny Katapult, v roce, kdy mu zemřeli jeho dva hudební kolegové – Jiří „Dědek“ Šindelář a Karel „Káša“ Jahn. Příběh rockera, kterému se rozpadl vlastní svět a musí tak v pokročilém věku začínat od nuly. Rány osudu přitom vnímá jako přihrávky. Katapult se navzdory svojí jednoduchosti, anebo možná právě díky ní, stal legendou: dvojnásobný Zlatý slavík, téměř 40 let na pódiích, cca 7000 koncertů a milión prodaných nosičů. Písně skupiny se hrají v médiích i u táboráku, řada jejich textů zlidověla jako součást obecné češtiny: někdy příště, hlupák váhá, a co děti… Rock života není jen hudebním dokumentem či bilancujícím portrétem, ale hlavně setkáním s životní sílou obyčejného Oldy, který dokázal neobyčejné věci a stojí si stále za svým jako pařez. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (29)

klida 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, já na vás seru, já nejsem žádnej filosof." Olda Říha je stejný v dokumentu jako na pódiu, kde ho znají fanoušci Katapultu, pro které bude film srdcovkou. Těžší to budou mít ti, kteří nevědí, že hlupák váhá. Ale myslim, že stojí za to se podívat na příběh rockera, kterému "vymřela kapela". Jo, a Gogola, jehož Olda skvěle hlásí, není český Martin Scorsese, se kterým má společné jen to, že oba natočili film o rockové legendě. PS: V řadě přede mnou seděli Bursík a Jacques, myslim, že už mám určitou představu, kdo by se mohl skrývat za nicky Drsan a LaSandra. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Stupidita a trapnost Gogolových otázek často iritovala i "vedoucího" není divu převážně sprasenej dokument, kdy máte pocit naprosté nepřipravenosti a břídilství a studu za tázajícího...Jediné co mě potěšilo je jisté zrání Oldy od doby"kdy všude byl a všechno znal "jasně že je to pořád "jenom" rocker... ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, rozhodne, Olda Riha je mozna parez, ale z korenama obalenejma charismatem. I pro cloveka, co ho neposloucha. Jen bych radikalne omezil vstupy rezisera Gogoly. Smrdej zbytecnou exhibici a vytvarej prilis velkej, alespon pro me nezadouci a chvilema neprilis dobre vyznivajici kontrast mezi dvema svetama... pricemz ten Rihuv v souboji o prizen jednoznacne vitezi. Kazdopadne uplnej zacatek u Dedkova pohrbu, to je fakt rychta a super minuty nasledujou - predavani Andelu, archaicka zkusebna, lahvac vzdycky po ruce, muzeum, diskuse nad hodinkama, klukovsky stebetani o barveni vlasu, proste parada. Krasnej portret krasne samorostlyho cloveka. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Příšerný dokument, za jehož hrůznost může režisér Gogola, který pokládal ty nejhloupější otázky, co kdy v dokumentech zazněly. Dokonce samotné osoby před kamerou nad otázkami kroutily hlavou a radši se nenamáhaly ani odpovídat. Celý dokument na mě působil strašně amatérským dojmem, nepřipraveně a hlavně hloupě. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách jsem to vypnul, protože mi bylo líto Oldy Říhy, že v emotivně vypjatých situacích, jsou mu pokládány zcela ču*ácké otázky. Proboha, jak někdo může být tak blbý, že v den pohřbu velkého kamaráda ROCKERA nechápe, když mu Olda řekne, že na tom funuse není proto, aby mu nevzali ten pocit jiní (nechápe, že Olda nestojí o pozéry), nebo když v den koncertu, kdy umřel bubeník, se zeptá Oldy, jestli se bojí smrti. Takto se může ptát skutečně jen naprostý idiot. Oldo, drž se, furt je kopa lidí s rockerskou duší, kteří tě chápu a kteří chápou, žes toho idiota poslal do prdele. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama