Reklama

Reklama

Bídák

  • Velká Británie Uncle Silas
všechny plakáty

Obsahy(1)

Děj se odehrává uprostřed viktoriánské éry. Karolina Ruthynová žije se svým otcem Austinem, nemocným starým muže, který hluboce věří v nápravu svého zkaženého bratra Silase až do té míry, že mu v závěti svěří do péče Karolinu. Ostatní nejsou stejného mínění, zvláště Dr. Bryerly, přítel a lékař rodiny, jenž dobře ví, že na strýci Silasovi nelpí jen dluhy, ale také skandály, cizoložství a dokonce i vražda… (kwietitze)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nádherná britská gotická záležitost s atmosférou, která by se dala krájet. Příběh o naivní osiřelé dívce a bandě, která se snaží získat její bohatství je okořeněn o pořádnou dávku hororového napětí a vizuálně laděn trochu expresionisticky, takže ve mě občas evokoval pocit, který jsem měl ze starých německých hororů 20. let. Místy je to kapánek zdlouhavé, ale jako celek to opravdu stojí za to. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Temný příběh z poloviny 19. století s prvky veselohry balancující na hranici melodramatu. Trochu divný mix, kde klidně komediální scéna přechází až téměř v děsivou, anižby to byl zrovna typ filmu, ve kterém bychom to očekávali. Zrovna Madame de la Rougierre byla takovou děsivou a zároveň komickou postavou. Ani strýček Silas nepůsobil vůbec normálním dojmem. ()

Reklama

Reklama