Reklama

Reklama

Vysoká hra

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

Petr Šiška vás provede soutěží, kde vědomosti a schopnosti riskovat mohou být klíčem k velkému zisku.
Máte pevné nervy, dobré znalosti a jste opravdoví hráči? Přijměte výzvu a rozehrajte s námi Vysokou hru. Sedm otázek, sedm sázek na správnou odpověď a výhra je vaše! (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Amarok 

všechny recenze uživatele

Vysoká hra je zřejmě již minulostí, a přestože se ani zdaleka nejednalo o dokonalou soutěž, myslím, že je jí škoda. Už jen proto, že pořadů tohoto typu je na TV obrazovkách dnes tak málo (snad už zbývá jen osiřelý AZ-kvíz). Největším problémem této hry byly bezpochyby příliš těžké otázky, na něž skutečně mohl znát odpověď jen specialista v daném oboru, a možná ani on ne. Důvod je zřejmý - kdyby měla ČT každý týden vyplácet soutěžícím miliony, brzy by musela vyhlásit bankrot. Paradoxně si tedy vítězové (tedy ti, kterým se podařilo proplout všemi sedmi otázkami) často odnášeli méně než pokořitelé AZ-kvízu. Moderátor pořadu odváděl solidní výkon, ač některé jeho poznámky vyzněly poněkud trapně a místy až hrubě. Ve chvílích, kdy si soutěžící s nějakou otázkou lámal hlavu až moc dlouho, pořad tak trochu ztrácel dech a neustále přerozdělování vsazených částek působilo zmatečně. Menší problém byl i s gradací napětí - čím déle hráli, tím méně peněz soutěžící měli. Mnohdy se jim sice podařilo doklopýtat až k poslední otázce, ale většinou s tak nízkou částkou, že to diváky nejspíše již příliš nezajímalo. Suma sumárum se ale jednalo o kvalitní pořad, zástupce vědomostních soutěží, jež na našich obrazovkách představují kriticky ohrožený druh. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Az na priserne vedeni Petra Sisky prijemna soutez. Po Milionari se mi docela styska a tohle je vcelku dustojna nahrada se zajimavymi pravidly. Nekteri soutezici jsou sice tupi (neumet rozdelit castku na pet stejnych dilu je vrchol), ale nektere otazky jsou opravdu tezke. Perfektni byl dil se znamymi osobnostmi. Za ten samotny bych dala ctyri hvezdy, protoze syn Votky Kotka z prvniho manzelstvi nemel chybu! ()

Reklama

RedHot 

všechny recenze uživatele

Ležím takhle doma marod a říkám si, proč se nepodívat na Vysokou hru. Obeznámím se s novým herním principem a jistě sám sebe opět utvrdím v tom, jak jsem chytrý. Nu dobrá. Jsme v psychoticky blikajícím studiu, moderátor nás několikrát za kolo ujistí, že stále sledujeme Vysokou hru, diváci mu nadšeně zatleskají, jak dobře to zvládl podat a soutěžící nervózně podupávají, sedíce v nepohodlném křesílku a napjatě pozorujíce ty cifry, které za chvíli mohou být jejich. Ovšem nezdaněné. Sice se občas zdá, že soutěžící postrádají i to nejzákladnější vzdělání a menší problém by s otázkami měl i cvičený orangutan, ale hra je vymyšlená zajímavě a většinou se televizi podaří si celou částku uhájit. Hurá. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se konečně objevila další vědomostní show. Takovýhle pořad mi skutečně chyběl, protože u něj vždycky přinutím co nejíc lidí, aby se koukalo se mnou, a já mám tak možnost se hezky vytahovat s tím, co všechno vím. Ale zpět k pořadu. Bohužel jsem čekal trochu víc. Petr Šiška není nic moc, nějak mu chybí charisma. Soutěžní model se mi taky moc nelíbí, je to sice zas něco novýho, ale systém třeba v Chcete být milionářem nebo 1 proti 100 mi přišel lepší. Ale koukat se na to dá. /viděno v TV: 60% a 3*/ ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Je to sice taková upravená kopie Milionáře, ale i tak celkem zajímavá soutěž, při níž se člověk nenudí a něco se dozví. Petr Šiška rozhodně nedosahuje úrovně Vladimíra Čecha, ale úplně špatně si nevede, i když výroba humoru mu zrovna moc nesedí. Ale nejspíš si to uvědomuje, a tak se do této oblasti ani moc nepouští a jen tak nechává děj lehce plynout. Co Vysoké hře nesmírně prospívá je fakt, že zde nejsou žádné reklamy, které by brzdily plynulost hry. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Stavba studia, v němž soutěžící hrají o milion korun, trvala celé dva měsíce. (ČSFD)
  • Konkurz přilákal úctyhodných 500 zájemců. (ČSFD)
  • Jednotlivé díly první série Vysoké hry se natáčely 100 hodin, načež dalších 84 se stříhalo a upravovalo. (ČSFD)

Reklama

Reklama