Reklama

Reklama

Italské letectvo za 2. světové války

(TV film)
  • Itálie Piloti - Uomini e aerei nella seconda guerra mondiale

Obsahy(1)

Na dramatické období let 1940 - 1945 vzpomíná pětice bývalých italských vojenských letců. Připomínají si bojové operace a letadla používaná italským Královským letectvem /Fiat, Breda, Macchi, Savoia Marchetti/, německou Luftwaffe i spojeneckými vzdušnými silami. Zajímavý je také jejich pohled na válku očima profesionálů-techniků, kteří si patrně často neuvědomovali, jestli věc, za kterou bojují, je správná, nebo ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hodně nekonzistentní dokument, který mi hodně připomínal jednu z vad staří, jak ji viděl Jára Cimrman, totiž neschopnost udržet myšlenku. Chvíli piloti italského letectva obdivovali své krásné aerodynamické stroje, když druhým dechem dodali, že jejich stíhačky Marchetti měly největší problém dohnat jinou stíhačku, jak létaly pomalu. Najednou šup a byli jsme u Heinkela a německých svazů bombardujících Británii. A zase hopla, a jsme u amreckého letectva. A dalším přeskokem zase zpět. Na druhou stranu je vidět, jací jsou Italové válečníci - například jeden pilot dostal rozkaz, aby se letěl podívat, jestli se neděje něco zásadního :) Místy byl dokument opravdu vtipný, ale o letectvu to až tolik není. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem byl tak unavený a konec jsem moc nevnímal. Kvalitní dokument, který zmiňuje i válečná letectva z Německa, Velké Británie, Francie a lehce z USA. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama